Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korisliigan finalistit selvillä – Karhu Basket ja Vilpas hoitivat välierät viidessä pelissä

Kauhajoen Karhu Basket ja Salon Vilpas etenivät miesten Korisliigan loppuotteluihin, kun ne voittivat välieräsarjoissa kotiottelunsa ja hankkivat finaalipaikat 4–1-voitoin.

Ylemmän jatkosarjan voittanut Karhu Basket murskasi sunnuntaina Helsinki Seagullsin kauden ennätyspisteillään 116–78. Mestaruutta puolustava Vilpas kukisti puolestaan Joensuun Katajan 81–64.

Neljästä voitosta ratkeava loppuottelusarja käynnistyy toukokuun toisena päivänä Kauhajoella.

Edellisellä Kauhajoen vierailullaan Seagulls haki voiton, mutta nyt se ei pysynyt kotijoukkueen vauhdissa. Karhu Basket voitti ensimmäisen neljänneksen 14 pisteellä, ja puolivälissä ero kasvoi ratkaisevan tuntuisesti 19 pisteeseen. Kun Seagulls ei saanut enää kunnon kiriä aikaan, kasvoi ero jo neljännen jakson alussa 30 pisteeseen.

– Kun Seagullsilta oli tippunut pelaajia pois tuntui, että vastustajalla oli mahdoton vuori kiivettävänä. Latasimme kovan paineen, ja kaikki kaukoheittomme tuntuivat menevän sisään, tuumi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Cameron Jones heitti Karhu Basketille 23 pistettä ja Rene Rougeau 21. Ilman Lassi Nikkarista, Petteri Koposta ja Joe Lawsonia pelanneesta Seagullsista Seath Allen keräsi 17 pistettä ja Zaccheus Darko-Kelly 15.

Vilpaskin ylivoimainen

Myös Salossa nähtiin yksipuolinen näytös, kun Vilpas rynnisti jo toisella neljänneksellä 25 pisteen johtoon. Vilppaan karkumatkaa edisti Katajan vaisu hyökkäyspeli, joka tuotti puoliväliin mennessä vain 21 pistettä.

Kolmannella jaksolla Kataja pyristeli 15 pisteen päähän, mutta jakson lopussa eroa oli jo ratkaisevasti 26 pistettä.

Bryan Griffin pussitti Vilppaalle 19 pistettä ja Marcus Lovett sekä Brian Fobbs 13. Katajasta Nicholas Griffin teki 15 ja Rahlir Hollis-Jefferson 13 pinnaa.