Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Djokovic yhä ilman turnausvoittoa tänä vuonna – kotiturnauksen finaalissa tappio kovavireiselle Rubleville

Serbialainen tennistähti, miesten maailmanlistan kärkipelaaja Novak Djokovic ei saanut ensimmäistä turnausvoittoaan tänä vuonna, kun Venäjän Andrei Rublev kukisti Djokovicin tämän kotiturnauksen finaalissa Belgradissa 6–2, 6–7 (4–7), 6–0.

Belgradin ATP-turnaus oli Djokovicille vasta kolmas koitos tänä vuonna. Vuosi alkoi kovalla kohulla, kun koronarokottamaton Djokovic passitettiin pois Australiasta ennen grand slam -turnaus Australian avoimia. Sen jälkeen Djokovic hävisi Dubain puolivälierissä ja kakkoskierroksella Monte Carlossa.

Urallaan peräti 20 grand slam -turnausvoittoa ottanut Djokovic, 34, luottaa kuitenkin mahdollisuuksiinsa ensi kuussa pelattavissa Ranskan avoimissa.

– Homma etenee hitaasti mutta varmasti. Pariisi on suuri tavoite ja toivottavasti olen siellä valmiina, Djokovic sanoi.

– Pitää poimia positiiviset asiat. Pelasin finaalissa (8 000 katsojan) kotiyleisön edessä, harmittavasti vain kolmannessa erässä puhti loppui enkä kyennyt tarjoamaan parempaa taistelua. Pelasin täällä neljä kolmieräistä ottelua ja voin sanoa olevani väsynyt, mutta olen myös tyytyväinen, että voitin nuo tätä edeltävät ottelut. Se auttaa minua massaturnauskauden jatkuessa.

Maailmanlistalla kahdeksantena olevalle Rubleville turnausvoitto oli jo kolmas tänä vuonna. Yhtä monta voittoa tänä vuonna on vain Rafael Nadalilla.

– Hän ei ollut parhaassa vireessään, ehkä keskitasollaan. Kolmannessa erässä olin onnekas, hän oli todella väsynyt, Rublev sanaili Djokovicista.