Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TPS:n elämänlanka on ohut – Tappara ei aio hukata toista katkopaikkaa

Turun Palloseura aikoo tehdä jääkiekon Liigan finaaleissa lähes mahdottomasta mahdollisen, kun se kuroo Tapparan etumatkaa kiinni. Tappara johtaa voitoin 3–1 ennen torstaina Tampereella pelattavaa viidettä finaalia, mutta hukkasi jo yhden katkopaikan.

TPS:n päävalmentajan Jussi Ahokkaan mukaan ajatukset eivät karkaa vielä liian kauaksi.

– Hengissä olemme edelleen ja menemme vaihto ja peli kerrallaan. Mietimme vain yhtä ryöstöä Tampereelta ja sitten eteenpäin. Joukkue näytti jo sitkeytensä, Ahokas tuumi neljännen kohtaamisen jälkeen.

Puolustaja Elmeri Eronen viimeisteli tiistaina 1–0-pakkovoiton TPS:lle kolmannen erän loppupuolella, mutta matka mestariksi on kivinen. Liigahistoriassa yksikään joukkue ei ole noussut finaalisarjan 0–3-tappioasemasta mestariksi.

Ylipäätään pudotuspeleissä on nähty vain kerran nousu kolmen voiton takaa jatkoon, kun Blues nöyryytti KalPan puolivälierissä 2012 ja eteni välieriin 4–3.

"Peli tuskin muuttuu"

Tappara ja TPS ovat tarjoilleet tiukkoja ja vähämaalisia otteluja, kun runsaimmillaankin Tappara on voittanut vain 3–1. Käynnissä on vähämaalisin finaalisarja sitten vuoden 2005 Kärpät–Jokerit-vääntöjen. Tuolloin syntyi 13 maalia. Nyt kasassa on 11.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola uskoo tarkan pelin jatkuvan myös Tampereella, mutta jättää takaoven auki runsasmaalisemmalle välienselvittelylle.

– Peli tuskin muuttuu. Kaikki neljä ottelua ovat olleet aika samanlaisia, Tapola kertoi STT:lle.

– Maalit tietysti aina ohjaavat peliä. Jos maaleja alkaa tulla enemmän, peli muuttuu pikkaisen. Sitä ei pysty ennustamaan. Aina kun mennään nolla-nollaa ja yhtä-nollaa, peli pysyy tasaisena. Jos tulee maaleja, ei pysty ennustamaan, mihin peli muuttuu.

Tarkasta pelistä huolimatta molemmissa kenttäpäädyissä on riittänyt mukavasti tohinaa. Maalivahdit Tapparan Christian Heljanko ja TPS:n Andrei Karejev ovat tarjonneet parastaan.

– Molemmissa päissä on huippumaalivahdit. Mikään näistä otteluista ei ole ratkennut maalivahtipeliin. Molemmat ovat suorittaneet huipputasolla, Tapola sanoi.