Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhamatti Aaltonen ensi kaudeksi Mikkelin Jukurien riveihin – "Minulle on tarjolla Jukureissa iso rooli"

36-vuotias Aaltonen lupaa tuoda Jukureihin voittamisen kulttuuria.

Mikkelin Jukurit julkaisi maanantaina Juhamatti Aaltosen yksivuotisen pelaajasopimuksen. 36-vuotias hyökkääjä saapuu Mikkeliin Oulun Kärpistä.

Aaltosesta Jukurit saa nimekkään vahvistuksen. Hyökkääjän meriittilista on pitkä, sillä palkintokaapista löytyy muun muassa MM-kulta, olympiapronssi, kolme SM-kultaa sekä yksi SM-hopea ja yksi SM-pronssi.

Peliuransa aikana Aaltonen on edustanut Liigassa kasvattajaseuraansa Kärppiä, Pelicansia ja HIFK:ta, SHL:ssä Rögleä ja Skellefteå AIK:ta sekä KHL:ssä Metallurg Magnitogorskia ja Jokereita. Aaltonen on edustanut Suomea viidesti MM-kisoissa sekä kerran olympialaisissa.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoo, että neuvottelut Aaltosen kanssa aloitettiin jo yli vuosi sitten.

– Häntä voi kuvailla mailataituriksi, joka on voittanut urallaan paljon, mutta se ei ole suinkaan himmentänyt pelinälkää. On erittäin hienoa saada tuollainen persoona ja pelimies Mikkeliin, toteaa Hakkarainen Jukurien tiedotteessa.

Aaltonen odottaa tulevalta kaudelta paljon niin henkilökohtaisesti kuin joukkueena.

– Mitä olen Ollin (Jokinen) ja Mikon (Hakkarainen) kanssa jutellut, minulle on tarjolla Jukureissa iso rooli, joten tarjous oli todella houkutteleva. Mikkelissä on hyvä meininki päällä ja halua kasvaa isommaksi seuraksi. Jos haluaa huippuorganisaatioksi, pitää pystyä parantamaan jatkuvasti ja saada uskottavuutta. Sitä tulee, kun pelaa hyvän kauden. Se on meille hyvä haaste.

Aaltonen tuo Jukureihin omien sanojensa mukaan ennen kaikkea voittamisen kulttuuria.

– Olen päässyt pelaamaan urallani paljon kovia pelejä ja yleensä olen keväällä parhaimmillani. Minulla on halu ratkaista otteluita, ja pystyn olemaan parhaimmillani, mitä enemmän pelissä on panoksia. Sen myötä tuon kokemusta nimenomaan isoihin peleihin.

Aaltosella on terveisiä myös Jukuri-heimolle:

– Organisaation uskottavuus vaatii hyvää peliä, mutta myös hyvää meininkiä hallilla. Pelaajat tarvitsevat fanien tukea, että homma saadaan lentoon. Luvassa on hienoja otteluita Liigassa sekä CHL:ssä. Me pelaajat hoidamme hommamme kaukalossa, joten ei muuta kuin hallille ja nautitaan tästä.

Liigassa Aaltoselle on kertynyt runkosarjassa ja pudotuspeleissä 617 ottelua, joissa hän on iskenyt tehot 170+235 (pistekeskiarvo 0,656). Parhaalla kaudellaan Aaltonen on tehnyt 28 maalia (2009-2010). Tuolloin hän voitti Liigan maalipörssin. Kuluneella kaudella Kärpissä hyökkääjä pelasi 58 ottelua tehoin 14+21.