Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kovarcikin veljekset Tšekin mestarijoukkueesta Jukureihin – "Yhdessä he tuovat meille voittamisen kulttuuria"

Michal ja Ondrej Kovarcik ovat pelanneet lähes koko uransa samassa ketjussa.

Mikkelin Jukurien ensi kauden joukkue täydentyi kahdella Tšekin mestarilla, kun joukkue tiedotti Michal ja Ondrej Kovarcikin sopimuksista. Veljesten sopimukset ovat kahden vuoden mittaisia.

Lähes koko uransa yhdessä pelanneet veljekset varmistivat uransa kolmannen Tšekin mestaruuden viime viikolla, kun heidän edustamansa Trinec kaatoi Sparta Prahan finaalisarjassa voitoin 4–2. Kaksikko juhli Extraligan mestaruutta Trinecin riveissä myös kausina 2018–2019 ja 2020–2021.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kuvailee 25-vuotiasta Michalia luisteluvoimaiseksi ja peliä tekeväksi sentteriksi. 26-vuotias Ondrej on puolestaan työteliäs ja kahteen suuntaan hyvin pelaava laituri.

– Veljekset ovat pelanneet lähes koko uransa samassa ketjussa, joten kemiat ovat kunnossa. Uskon, että heidät nähdään myös ensi kaudella samassa vitjassa. Yhdessä he tuovat meille voittamisen kulttuuria, sillä he olivat isossa roolissa Trinecin menestyksekkäässä pleijarikeväässä, kertoo Hakkarainen Jukurien tiedotteessa.

Vaikka edellinen kausi on vasta päättynyt voitokkaasti, kertovat Kovarcikit odottavansa uutta kautta jo innolla.

– Suomessa pelaaminen on ollut minulle aina suuri unelma. Kun kuulin, että Jukurit on kiinnostunut minusta, olin todella innoissani, varsinkin kun voimme pelata veljeni kanssa edelleen yhdessä. Haluan kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi ja uskon, että Jukurit on siihen oikea paikka, Ondrej kertoo.

Veljekset kysyivät joukkueesta täällä pelaavilta tšekkipelaajilta Libor Zabranskylta ja Simon Stranskylta.

– He kertoivat, että asiat ovat hoituneet täällä erinomaisesti. Puhuttuani vielä puhelimessa valmentaja Jokisen kanssa, tiesin, että haluan tulla juuri Jukureihin, Michal kertoo puolestaan.