Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salon Vilpas tasoitti voitot miesten Korisliigan finaaleissa

Miesten Korisliigan mestaruutta puolustava Salon Vilpas tasoitti keskiviikkona loppuottelusarjan Kauhajoen Karhu Basketia vastaan 1–1-voittoihin, kun Salossa pelattu ottelu päättyi selvänumeroiseen kotivoittoon 85–58.

Neljästä voitosta ratkeava finaalisarja jatkuu perjantaina Kauhajoella.

Vilpas oli toisessa loppuottelussa vielä ylivoimaisempi kuin Karhu Basket maanantaina 22 pisteen kotivoitollaan. Tilastollisesti suurin ero syntyi heittotarkkuudessa: Vilpas osui kotikoreihin 50 prosentin tarkkuudella, mutta Karhu Basket jäi 30 prosenttiin ja samalla kauden pienimpiin pisteisiinsä.

– Meillä oli korinteon tehokkuus kauden huonointa, eikä näillä prosenteilla voi voittaa. Meidän pitää pelata myös paljon paremmin joukkueena, korosti Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

"Meillä oli tunnejälki edellispelistä"

Vilpas aloitti terävästi, mutta Karhu Basket käänsi ensimmäisen neljänneksen edukseen.

Vilpas palasi johtoon toisella neljänneksellä ja pääsi puolivälin tauolle seitsemän pisteen johdossa.

Ratkaisu osui tauon jälkeen, kun Karhu Basket tuskaili kolmannen jakson ensimmäiset viisi minuuttia ilman pisteitä. Se antoi Vilppaalle tilaisuuden kasvattaa kotijohto 19 pisteeseen. Suurimmillaan ero kävi 30 pisteessä.

– Meillä oli tunnejälki edellispelistä, ja osasimme nyt paljon paremmin antaa ensimmäiset iskut. Hyökkäsimme tiettyihin matchup-tilanteisiin ja saimme sisältä nyt enemmän pisteitä, totesi Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen.

Marcus Lovett heitti Vilppaalle 21 pistettä ja Jeremiah Wood nosti 17 pinnaa. Karhu Basketista vain Simeon Carter pääsi kaksinumeroisiin lukemiin 12 pisteellään.