Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

McLaren ei ole kaupan – legendaarisen brittitallin toimitusjohtaja torjui saksalaisjätin, kertoo Autosport

Formula 1 -talli McLaren on torjunut saksalaisen Volkswagen-konsernin lähestymisyritykset. Volkswagen haluaa tuoda brändeistään Porschen ja Audin autourheilun kuninkuusluokkaan, mutta näillä näkymin se ei onnistu ainakaan ostamalla takavuosien brittiläinen mahtitalli.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown kertoi englantilaiselle Autosport-lehdelle, ettei talli aio hyväksyä kauppaa Audille.

Volkswagen on pyrkimässä formula 1:een kahta reittiä.

Porsche saavutti 1980-luvulla useita maailmanmestaruuksia McLarenin moottoritoimittajana. Talli käytti Porschen kehittämää moottoria muun muassa Keke Rosbergin viimeisellä F1-kaudella vuonna 1986.

Nyt Porschen kerrotaan pyrkivän Red Bullin vauhdittajaksi. Audi on neuvotellut McLarenin kanssa, ja esillä on ollut jopa mahdollisuus tallin täydestä omistuksesta, jolloin saksalaismerkki kilpailisi formula 1:ssä nimellään.

Brown vakuuttaa, että McLarenin nimi säilyy F1:ssä.

– Neuvottelimme Audin kanssa, mutta emme ole kaupan. Olemme sitoutuneet tulevaisuuteemme tässä sarjassa ja meillä menee radalla lujaa, Brown vakuuttaa Autosportille.

– Meillä on asiat hyvin myös taloudellisesti ja tallissa on hyvä henki. Emme ole kiinnostuneita myymään tallia.