Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Vettel pohtii kilpa-autoilun oikeutusta ilmaston lämmetessä

Nelinkertainen Formula 1 -sarjan maailmanmestari Sebastian Vettel kertoo BBC:n Question Time -ohjelman haastattelussa pohtivansa ammattinsa oikeutusta ilmaston lämmetessä.

– Intohimoni on ajaa autoa. Rakastan autoon astumista joka kerta. Joka kerta kun nousen autosta, mietin tietenkin myös, onko tämä jotain sellaista mitä meidän pitäisi tehdä, matkustaa ympäri maailmaa ja tuhlata luonnonvaroja, Vettel sanoo.

Vettel myönsi ammattinsa ja mielipiteidensä ristiriidan tekevän hänestä tekopyhän, mutta sanoi miettivänsä maapallon suojelemista joka päivä.

– Meidän täytyy päästä riippuvuudesta fossiilisiin polttoaineisiin. Ja me pystymme siihen, koska ratkaisut ovat olemassa, Vettel sanoi.

– Te Britanniassa istutte kultakaivoksen päällä. Se on tuuli, te voitte tuottaa energiaa tuuli- ja aurinkovoimalla, Vettel jatkoi.

Vettel myös puolusti F1-sarjaa nostamalla esiin sen myönteisiä puolia.

– Me viihdytimme ihmisiä korona-aikana. Me aloitimme uudelleen ensimmäisinä, kun kaikkien päät olivat räjähtämäisillään. En väitä, että formula yhdellä olisi valtava merkitys tuottaa viihdettä maailmalle. Puhutaan sitten viihteestä, urheilusta, kulttuurista, komediasta – monet näistä jäivät pois ja monet kaipasivat niitä. Ja jos meillä ei olisi niitä, tulisimme todennäköisesti hulluiksi, Vettel selvitti.