Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuuli ja hiekkapöly sotkivat Topi Raitasen estekisaa Dohassa

Topi Raitasen kauden avauskisa 3 000 metrin esteissä jäi vaatimattomaksi. Raitanen kirjasi Dohan Timanttiliigan kilpailussa ajan 8.38,75, kun hänen ennätyksensä on 8.16,57. Raitasen sijoitus oli 11:s.

Esteiden ykkönen oli Tokion olympialaisissa kultaa voittanut Marokon Soufiane El Bakkali, joka sai Dohassa ajan 8.09,66. El Bakkali joutui todella tiukalle, sillä Etiopian Lamecha Girma hävisi hänelle vain sekunnin sadasosan.

Dohan tapahtumaa leimasi kova tuuli, joka avitti osassa lajeista, haittasi toisissa ja kaatoi miesten seiväskisan. Etenkin kestävyyslajeihin oman haasteensa toi myös 30 asteen helle.

– Täysi työpäivä se oli. Tuuli oli kova ja ilmassa oli hiekkapölyä. Sen tunsi itse keuhkoissa, ja kuulee nyt, kuinka jengi tässä vieressä yskii. Jo verryttelyssä tunsin hiekkapölyn silmissä, mutta siihen juoksu ei kaatunut.

– Nyt ei ollut hyvä jalka, enkä saanut niin sanotusti hengityksen puolesta apuja, enkä sellaista iskua päälle, Raitanen sanoi kisan jälkeen Urheiluliiton tiedotteessa.

Raitasen seuraava 3 000 metrin estekisa on toukokuun lopussa Ostravassa. Sitä ennen hän juoksee Lahdessa 25. toukokuuta sileän 3 000 metriä.

Kaksi miestä heitti yli 90 metriä

Miesten keihäässä nähtiin todella tasokas kilpailu, sillä Grenadan Anderson Peters heitti voittoon tuloksella 93,07. Voittotulos syntyi viimeisellä heitolla ja vei grenadalaisen kaikkien aikojen listalla viidenneksi.

Dohassa MM-kultaa 2019 voittanut Peters kiskaisi myös viidennellä heitollaan yli 90 metriä, kun keihäs lensi lukemaan 90,19. Petersin huikean sarjan lyhyin heitto oli 85,75 metriä. Hän paransi ennätystään lähes kuudella metrillä.

Toiseksi sijoittui Tshekin Jakub Vadlejch huipputuloksella 90,88. Saksan Julian Weber oli kolmas tuloksella 86,09. Keihäskisa heitettiin voimakkaassa myötätuulessa.

Dohan kilpailu avasi Timanttiliigan kauden. Yleisurheilun ykköskiertueen seuraava kilpailu on Birminghamissa 21. toukokuuta. Tämän kauden kiertueeseen kuuluu 13 kilpailua.

Miesten seiväskisaa ei pystytty hyppäämään kovan tuulen takia. Muun muassa ruotsalaistähti Armand Duplantisin oli määrä aloittaa ulkokautensa perjantaina Dohassa. Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan kilpailu on määrä järjestää lauantaina sisätiloissa.