Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miko Jalavalla Länsirannikon ralli päättyi keskeytykseen

Rallin Suomen junorimestaruussarja jatkuu kesäkuussa Seinäjoella.

Mäntyharjulaisen Miko Jalavan ajo Länsirannikon rallissa päättyi tällä kertaa moottoririkosta johtuneeseen keskeytykseen. Jalava oli tukevassa johdossa seitsemännellä erikoiskokeelle tapahtuneeseen keskeytykseen saakka. Keskeytys katkaisi Jalavan voittoputken Ralli SM -kaudella 2022.

Jalava aloitti vahvasti ajamalla kilpailun avanneelle Suni 1:n erikoiskokeelle 21 sekunnin pohja-ajan. Toiselle erikoiskokeelle Jalava ajoi niin ikään pohja-ajan selkeällä marginaalilla.

– Ihan hyvä aloitus. Totutellaan Turun teihin, mutta uskallusta saisi olla enemmän. Vaihdetaan tuoreempaa rengasta alle ja koitetaan ajaa toinen lenkki kovempaa. Liukasta on, mutta teiden kunto on hyvä, hän kommentoi ensimmäisten erikoiskokeiden jälkeen.

Jalavan kova suoritus jatkui kilpailupäivän toisella lenkillä mäntyharjulaisen ajaessa pohja-ajat erikoiskokeille 5 ja 6. Tekniikkamurheet kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella kuitenkin johtivat keskeytykseen yli minuutin johtoasemasta.

– Kone hajosi totaalisesti. Huomattiin, että koneessa oli häikkää kakkosen jälkeen väännön puutteesta. En osannut ennustaa, että lohkoon tulisi reikä tämän seurauksena. Kilpailun aikana olin tyytyväinen ajooni kakkospätkää lukuun ottamatta.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu 17.–18. kesäkuuta SM Pohjanmaa Rallissa Seinäjoella.