Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonista Jukureihin – Frans Tuohimaa on Mikkelin Jukurien uusi maalivahti

Tuohimaa pitää Jukurien tavasta tehdä asioita normien ulkopuolta.

Suomen joukkueen kolmosvahtina MM-kisoissa pelaava Frans Tuohimaa on Mikkelin Jukurien uusi maalivahti. Tuohimaa ja Jukurit ovat solmineet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Seura tiedotti asiasta tiistaina iltapäivällä.

Tuohimaa on vakionimi Suomen jääkiekkomaajoukkueessa ja on voittanut jo tänä vuonna olympiakultaa. Viime kauden Tuohimaa torjui KHL:ssä Neftekhimik Nizhnekamskin riveissä. Tuohimaa purki sopimuksensa KHL:ssä nopeasti olympialaisten päätettyä, kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan.

Suomen Liigassa Tuohimaa on urallaan edustanut kasvattajaseuransa HIFK:n lisäksi Jokereita, HPK:ta ja SaiPaa. Tuohimaa on pelannut lisäksi Pohjois-Amerikassa ja Ruotsissa.

Jukurien kehityspäällikön Mikko Hakkaraisen mukaan Tuohimaa tuo joukkueeseen kokemusta kansainvälisistä peleistä, josta on varmasti hyötyä myös tulevan kauden CHL-peleissä.

– Kun meille selvisi, että Oskari Salminen lähtee Pohjois-Amerikkaan, ryhdyimme välittömästi kartoittamaan vapaita maalivahteja. Kun me listasimme potentiaalisia vaihtoehtoja, oli Tuohimaa koko ajan meidän ykkösnimemme, Hakkarainen kertoo Jukurien tiedotteessa.

– Lähdimme hakemaan markkinoilta parasta mahdollista korvaajaa Oskarille ja mielestäni onnistuimme siinä. Olemme todella tyytyväisiä, että pääsimme nopeasti sopimukseen ykkösvaihtoehtomme kanssa.

Seurojen markkinat

Tuohimaa avaa sopimusneuvotteluitaan sekä jääkiekkomarkkinoiden tämänhetkistä tilannetta Jukurien tiedotteessa. Huippuvahti myöntää, ettei ajatus paluusta Suomeen ollut vielä viime talven aikana mielessä, mutta Ukrainan sota muutti tilannetta.

– Se muutti jääkiekkomarkkinoita etenkin maalivahtien osalta. En tahtonut henkilökohtaisesti venyttää sopimuksen tekemistä pidemmälle kesään tai syksyyn, sillä tällä hetkellä esimerkiksi Saksan ja Sveitsin huippuseurojen suhteen markkinat ovat haasteelliset. Huippumaalivahteja on nyt vapailla markkinoilla enemmän, mitä Euroopassa on huippuseuroja vapaana.

Päätös siirtyä ensi kaudeksi Suomeen ja Jukureihin syntyi nopeasti.

– Kauteni on vielä maajoukkueen kanssa kesken, ja tahdon menestyä MM-kotikisoissa mahdollisimman hyvin. Tämän jälkeen on kuitenkin aika suunnata katseet kohti ensi syksyä ja mielenkiintoisia pelejä Jukurien kanssa.

Tuohimaa kertoo seuranneensa Jukureita jo viime kaudella mielenkiinnolla. Seuran ympärillä väreilevä fiilis herättää pelkästään positiivisia odotuksia. Kokeneen vahdin mukaan kulunut kausi ja erityisesti runkosarja osoittivat, että Jukurit on ottanut ison askeleen kohti sarjan kärkiseuroja.

– Jukureissa viedään jääkiekkoa ja ylipäätään suomalaista jääkiekkoa mielestäni juuri siihen suuntaan, mihin sitä pitää viedä. Mikkelissä uskalletaan tehdä asioita niiden normien ja boksin ulkopuolelta, minkä minä koen ravistelevan ja haastavan rakenteita, joita meillä suomalaisessa jääkiekossa on. Toivottavasti tätä pystytään jatkamaan myös tulevalla kaudella.