Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naiset ja miehet hiihtävät ensi kaudella maailmancupissa yhtä pitkät matkat

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS päätti keskiviikkona, että miehet ja naiset kilpailevat maailmancupissa yhtä pitkillä matkoilla ensi kaudesta lähtien. MM-kisojen osalta tilanne jäi vielä auki, ja päätöksen on määrä syntyä toukokuussa 2023.

Maailmancupin matkat ovat ensi kaudella sprintti, 10 kilometriä, 20 kilometriä ja 50 kilometriä. Yhdistelmäkilpailu on 20 kilometriä (10+10 km). Myös nuorten MM-kisojen ja nuorten olympiafestivaalien miesten ja naisten matkat yhtenäistettiin.

FIS kertoi kotisivuillaan, että hyväksyntä yhtä pitkille hiihtomatkoille sai 57 prosenttia äänistä. FIS luonnehti päätöstään historialliseksi. Samalla kattojärjestö kertoi, että pääargumentti matkojen yhtenäistämistä vastaan liittyi tv-lähetyksiin, sillä naiset hiihtävät samat matkat miehiä hitaammin.

Nyt tehdyt päätökset vaativat vielä FIS:n neuvoston hyväksynnän 26. toukokuuta. Tähän saakka naisten pisin matka on ollut 30 ja miesten 50 kilometriä. Myös yhdistelmäkisojen pituuksissa on ollut eroa.