Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomas Sammelvuo kommentoi Ylellä viime kuukausien käänteitä – sopimus Venäjän päävalmentajana päättyi viime vuoden lopulla

Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo kertoi Ylelle, että hänen sopimuksensa Venäjän maajoukkueen päävalmentajana päättyi 31. joulukuuta viime vuonna.

Sammelvuo sanoi keskustelleensa Venäjän lentopalloliiton kanssa mahdollisesta jatkosopimuksesta, mutta sopimusta ei tehty. Venäjän lentopalloliitto ilmoitti 8. toukokuuta, ettei Sammelvuo voi enää toimia maajoukkueen päävalmentajana.

Sammelvuo korosti Urheiluhullut-ohjelmassa, ettei olisi jatkanut Venäjän valmentajana, vaikka hänellä olisi ollut voimassa oleva valmennussopimus.

– Sehän on selvä asia. Kyllä sen kaikki siellä ymmärsivät, Venäjän liittokin. Myöskin he uutisoivat, että jos Sammelvuo jatkaisi päävalmentajana, niin hän voisi joutua todella kovan paineen alle kotimaassaan. Heidän puoleltaan oli myös täysi ymmärrys siihen asiaan. Eli en olisi jatkanut, Sammelvuo kommentoi.

Seurajoukkuepuolella Sammelvuo irtisanoutui pietarilaisseura Zenitin päävalmentajan paikalta. Zenit tiedotti asiasta Venäjän hyökättyä Ukrainaan, mutta Sammelvuo sanoi tehneensä irtisanoutumispäätöksen jo ennen sodan alkamista.

"Asiat eivät vain aina ole niin yksinkertaisia"

Sammelvuo saapui Suomeen pari viikkoa sitten ukrainalaisen puolisonsa kanssa. Hän otti radio-ohjelmassa kantaa siihen, miksi monet ulkomaalaispelaajat, muun muassa mestaruuden voittanut Lauri Kerminen, pelasivat kauden Venäjällä loppuun. Kerminen kertoi viime viikolla STT:lle saaneensa mahdollisesta sopimuksen purkamisesta kovan rahavaatimuksen.

Sammelvuo kertoi saaneensa ihmisiltä Kermisen tavoin runsaasti vihaista palautetta.

– On aika helppoa sanoa täältä kotisohvalta, mitä ihmisten pitäisi elämässään tehdä. Uskon siihen, että kaikki yrittävät todella järkevästi miettiä, mitä pitäisi tehdä. Asiat eivät vain aina ole niin yksinkertaisia, koska siinä on perheet, toimeentulot ja kaikki muut, Sammelvuo sanoi.

Sammelvuo valmensi Venäjän maajoukkuetta vuodesta 2019 lähtien, ja joukkue saavutti viime vuonna olympiahopeaa Venäjän olympiakomitean nimellä. Urheilugaalassa tammikuussa Vuoden valmentajaksi valittu Sammelvuo valmensi aikaisemmin Suomen maajoukkuetta.