Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Slovakian viekkaus ja entinen häkkipää ovat Leijonien tiedossa

Suomen ja Slovakian miesten jääkiekkomaajoukkueet tulivat toisilleen tutuiksi helmikuussa Pekingin olympialaisissa, joissa Suomi otti alkusarjassa loppulukemiaan tasaisemmassa ottelussa 6–2-voiton ja kukisti Slovakian vielä välierässä 2–0.

Torstaina maat ovat vastakkain Tampereella pelattavassa MM-puolivälierässä.

– En ole tässä turnauksessa katsonut heidän pelejään, mutta Slovakialla on paljon hyökkäyspään vaarallisuutta, yksilötaitoa ja viekkautta. Saa olla hyvin tarkkana ja puolustaa tiiviisti. Pitää pysyä kiekossa ja kuluttaa heidän hyökkäysvoimaansa, Leijonien keskushyökkääjä Hannes Björninen ruoti tiistain myöhäisillan Tshekki-ottelun jälkeen.

Alkusarjan päättäneessä Tshekki-ottelussa Suomelle kelpasi kolmen pisteen voitto, joka takasi lohkovoiton. Tappiolla Tshekkikin vältti Kanadan kohtaamisen ja saa vastaansa Saksan. Björnisen mukaan pelaajat eivät miettineet taktikointia, vaikka Leijonien 3–0-voitto vaikutti irtoavan helposti.

– Itse en ole katsonut taulukkoa ja miettinyt asiaa, vaan olen edennyt peli kerrallaan. Totta kai yritämme voittaa jokaisen ottelun ja kehittää peliä, että peli olisi parhaimmillaan silloin kuin tarvitaan. Pelin kehittäminen on ollut se juttu.

Slafkovsky on muistissa

Björnisen maali ratkaisi Suomelle helmikuussa olympiakullan Venäjän olympiakomitean joukkuetta vastaan pelatussa loppuottelussa. Matkalla kultaan Suomen piti selvitä Slovakian tapaisista vastustajista, jotka yrittivät jarruttaa Leijonien menoa.

– En ole hirveästi miettinyt vastustajaa. Sen häkkipään muistan olympialaisista, mutta en peleistä muuten muista mitään yksityiskohtia, Suomen laitahyökkääjä Toni Rajala virnisti myöhään tiistai-iltana.

Häkkipäällä hän viittasi kasvoja suojaavaa ristikkoa käyttäneeseen hyökkääjälupaus Juraj Slafkovskyyn, joka 17-vuotiaana säikäytti Pekingin alkusarjassa Leijonia kahdella maalilla. Suomi ratkaisi pelin päätöserässä.

Välierässä oli vielä tiukempaa, kun vasta Harri Pesosen viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin tekemä täysosuma paketoi pelin.

Slovakia saavutti Pekingissä pronssia, joten sekin lähti Helsingissä ja Tampereella pelattaviin MM-kilpailuihin tuoretta menestystä mukanaan.

Helsingin-lohkossa se sijoittui neljänneksi ja varmisti pudotuspelipaikkansa vasta päätöskierroksella. Maaliskuussa 18 vuotta täyttänyt ja maajoukkuepeleissä ristikon visiiriin vaihtanut Slafkovsky on ollut joukkueen tehokkain seitsemän ottelun pistein 3+6=9, joten Leijonien on syytä olla jälleen tarkkana.

Voiko olympialaisten kohtaamisista ottaa mitään mukaan MM-puolivälierään?

– Kyllä niistä voi ottaa. Samoja pelaajia on paljon mukana ja pelitapa sama. He yrittävät pelata ja rakentaa omaa juttuaan samalla tavalla. Meillä on tietoisuus heistä, mutta nyt on uusi turnaus ja uudet kujeet, Björninen painotti.

Tampereella pelataan torstaina myös puolivälierä Ruotsi–Kanada. Helsingissä pelataan ottelut Sveitsi–Yhdysvallat ja Saksa–Tshekki.