Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olkinuoran ennätysjahti katkesi yli 200 takaiskuttoman minuutin jälkeen

Juho Olkinuoran mahdollisuus tehdä maalivahtien jääkiekon miesten MM-kisaennätys katkesi Slovakian viidenteen laukaukseen helatorstain puolivälierässä. Mario Lunterin laukaus muutti suuntaa Mikael Granlundista ja meni Adam Sykoran ohjaamana Suomen maaliin Olkinuoran kilpikäden puolelta ajassa 8.17.

– Ne aloittivat tosi hyvin, Olkinuora myönsi pelin jälkeen hikeä tippuen.

Ennen Slovakia-puolivälierän alkua Olkinuora oli edellisen kerran päästänyt pelitilannemaalin runsas viikko sitten, kun Ruotsin Joel Kellman ohjasi kiekon Olkinuoran taakse. Sen jälkeen Olkinuora torjui nollapelit Britanniaa, Itävaltaa ja Tshekkiä vastaan, joten puolivälierän alkaessa hänellä oli takanaan 198 minuuttia ja 27 sekuntia MM-kisakiekkoilua ilman takaiskumaalia. Sykoran maali katkaisi Olkinuoran takaiskuttoman jakson 206.44 minuutin mittaiseksi.

MM-kisojen ennätys on edelleen Pekka Rinteen nimissä keväältä 2015 Ostravasta. Tuolloin Rinne torjui 237.05 minuutin maalittoman jakson ja ohitti Jan Lasakin, joka piti Slovakian maalin puhtaana 206.26 minuuttia kevään 2004 MM-kisoissa.

Olkinuora olisi tarvinnut vajaat kaksi erää ilman takaiskuja päästäkseen tasoihin Rinteen kanssa.

Ennen ensimmäistä erätaukoa kiekko meni uudelleen Olkinuoran taakse, kun Pavol Regenda ehti ensimmäisenä paluukiekkoon vastahyökkäyksen päätteeksi ja nosti Slovakian 2–0-johtoon. Marko Anttila toi kuitenkin Suomen tasoihin, ja Olkinuorakin suitsutti isojen pelin ratkaisijaa.

– Hän on suurien pelien mies. Joku taika siinä on, Olkinuora sanoi.