Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tre Kronor jäi Johan Garpenlövin alaisuudessa ilman arvokisamitalia – "Jääkiekko on eliittitasolla kovaa"

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajapaikan jättävä Johan Garpenlöv pääsi menestyksen makuun toimiessaan joukkueen apuvalmentajana, mutta miehen oma päävalmentajakausi päättyi Tre Kronorissa ilman mitalia.

Koronapandemia perui Garpenlövin ensimmäisen MM-urakan vuonna 2020, viime vuonna Latviassa joukkue jäi nololla tavalla pudotuspelien ulkopuolelle ja Tampereen MM-jäillä keltapaidat sulivat puolivälierätappioon Kanadaa vastaan. Helmikuussa Pekingin olympialaisissa Ruotsi oli lähellä palkintoa, mutta kisat päättyivät tappiolliseen pronssiotteluun Slovakiaa vastaan.

– Olen pettynyt tuloksiimme ja siihen, että emme saaneet mitaleja. Jääkiekko on eliittitasolla kovaa. On suuri pettymys, etten onnistunut itseni ja pelaajien vuoksi, Garpenlöv kommentoi Aftonbladetille torstain Kanada-tappion jälkeen.

Ruotsi johti puolivälierää Kanadaa vastaan 3–0, mutta menetti viimeisillä minuuteilla johtonsa ja hävisi ottelun jatkoajalla.

– Tämä oli yksi raskaimmista päivistäni urheilun maailmassa, sanoi Garpenlöv.

Garpenlöv kertoi jatkavansa valmentajauraansa. Ruotsalaisen siviilielämään on mahtunut viime viikkoina myös surua, sillä isä Kjell kuoli huhtikuun lopussa.

– Menen kotiin ja ensi viikolla hautaan isäni, Garpenlöv kertoi.

"Hän on fantastinen ihminen"

Garpenlöv toimi maajoukkueessa Rikard Grönborgin apuvalmentajana vuosina 2016–2019. Tuona aikana Tre Kronor juhli peräkkäisiä maailmanmestaruuksia (2017, 2018), jotka ovat myös Ruotsin viimeisimmät arvokisamitalit.

– Hän on fantastinen ihminen ja valmentaja, joka olisi ansainnut parempaa tässä turnauksessa. On surkeaa, ettemme onnistuneet, Ruotsin kapteeni Oliver Ekman-Larsson harmitteli.

Tre Kronor on jäänyt ilman mitalia kolmissa peräkkäisissä MM-kisoissa viimeksi 1980-luvulla (1982, 1983 ja 1985).

Ruotsin uudeksi päävalmentajaksi nousee ensi kaudella Sam Hallam, joka tunnetaan SHL-joukkue Växjön menestysvalmentajana.