Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kanadan Dubois toivoo, että kolmas kerta MM-kisoissa sanoo toden – "Olemme valmiita voittamaan kultaa"

Viime vuonna Kanadalle MM-finaalissa jatkoajalla hävinnyt Suomen jääkiekkomaajoukkue hakee tämän illan loppuottelussa Tampereella vastustajaltaan hyvitystä. Revanssi on mielessä myös Kanadan hyökkääjällä Pierre-Luc Dubois'lla, joka toivoo, että kolmas kerta MM-jäällä sanoo toden.

Winnipeg Jetsin NHL-hyökkääjä Dubois debytoi aikuisten MM-turnauksessa Tanskassa 2018. Tuolloin Kanada oli neljäs. Seuraavana vuonna irtosi jo MM-finaalipaikka, mutta Kanadan ja Dubois'n maailmanmestaruuden tielle asettui kultaa Slovakian Bratislavassa huuhtonut Suomi.

Tänään Dubois'lle aukeaa kiekkokiimaisen suomalaisyleisön silmien alla uusi tilaisuus.

– Ainoa syy tänne tuloomme oli päästä loppuotteluun. Teemme kaikkemme voittaaksemme kultaa, joukkueensa pistepörssin kärkipaikan 7+6 merkinnällä jakava Dubois vakuuttaa Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n haastattelussa.

MM-välierässä Kanada pieksi Kari Jalosen valmentaman Tshekin tuloksellisesti 6–1.

– Ensimmäinen askel on otettu. Ylsimme peliin (MM-finaali), johon halusimme. Toinen askel merkitsee, että olemme valmiita voittamaan kultaa, Dubois kuvailee.

Takaa-ajajasta voittajaksi

Jos on Suomi ajoittain manaillut vaikeuksiaan herätä ottelujen aluissa, Kanada on joutunut MM-turnauksessa näkyvästi takaa-ajajan rooliin.

Näytteen venymiskyvystään viime vuoden maailmanmestari antoi puolivälierässä Ruotsia vastaan. Ruotsi johti ottelua kahden erän jälkeen 3–0. Kanada kipusi kolmannessa tasoihin ja kääri voiton jatkoajan ylivoimamaalilla 4–3.

Välierässä Kanada ajautui Tshekkiä vastaan heti alussa jäähysumaan. Tshekin David Krejci ehti iskeä ylivoimalla 1–0, mutta sen jälkeen tahdit kaukalossa löi Kanada.

– Meillä näyttää olevan tapana, että joudumme alussa tappiolle. Ehkä se on osa vastoinkäymisiä, joista olemme joukkueessa puhuneet. Erien loput ovat isoja minuutteja. Kun onnistumme karvauspelissä, aiheutamme kaaosta vastustajan puolustusalueella, Dubois analysoi.

2019 MM-finaali pyyhkiytyi mielestä

MM-Bratislavassa 2019 Kanada johti finaalia Suomea vastaan avauserän jälkeen Shea Theodoren osumalla 1–0. Sitten alkoi Marko Anttilan kahden maalin näytös, joka loppukohtauksineen päättyi Leijonien 3–1-voittoon.

– En muista siitä pelistä paljoakaan, paitsi että hävisimme, Dubois naurahtaa.

Suomen tämänkertainen MM-joukkue on tehnyt vaikutuksen Kanadaan, joka pelasi alkulohkonsa Helsingin Nordenskiöldinkadun perinteisessä hallissa.

– Suomella on loistava joukkue. Se puolustaa hyvin, antaa vastustajalle tilaa vain keskustan ulkopuolella. Voi tuntua, että peli on hallinnassasi, mutta sektorin ulkopuolelta on vaikea luoda maalipaikkoja, Dubois kertoo.

MM-kisoja järjestetään Pohjois-Amerikassa ani harvoin. Kanada ylsi 2008 kotiturnauksessaan finaaliin, mutta kultamitalit vei Venäjä.

Suomella on tänään ainutlaatuinen tilaisuus voittaa 2000-luvulla toisena maana isännöimänsä MM-turnaus. Temppu onnistui Ruotsilta 2013.

– Olen varma, että moni pelaaja heidän (Suomen) joukkueessaan haaveilee maailmanmestaruudesta kotikisoissa. He pelaavat äänekkään kotiyleisönsä edessä.

Dubois'lla on MM-loppuottelusta kaino toive.

– Toivottavasti emme joudu tappiolle 0–3. Olemme oppineet virheistämme, Dubois uskoo.