Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksitoistavuotta sitten ilmaveivilla ihastuttanut Mikael Granlund oli finaaliottelun kahden maalin sankari

Kaiken urallaan kokenut ja ilmaveivillä suuren hurmoksen 11 vuotta sitten MM-kisoissa aiheuttanut Mikael Granlund teki Tampereella pelatussa jääkiekon MM-finaalissa kaksi maalia ja syötti voittomaalin. Granlundista tuli kymmenes suomalainen kaksi MM-kultaa voittanut.

– Yksitoista vuotta on niin pitkä aika, etten hirveästi enää muista. Mutta joka tapauksessa oli mahtavaa kokea kotiyleisön riemun hetket, oli hullua katsella kaikkea sitä riemun tunteita mitä näki, Granlund tunnelmoi.

Granlund ei osannut vastata kysymykseen tämän joukkueen erityispiirteistä verrattuna muihin Jukka Jalosen mestaruuksiin.

– Kun neljästä viimeisestä arvoturnauksesta on voitettu kolme, niin jotain erityistä on ollut kaikissa. Mutta en osaa sanoa mitään eroja, Granlund pohti.

NHL:ssä Montreal Canadiensin riveissä pelaava Joel Armia oli yksi niistä viidestä pelaajasta, jotka voittivat ensimmäisen aikuisten mestaruutensa. Viisikosta NHL:n Dallasista tulleet Miro Heiskanen ja Esa Lindell juhlivat MM-kultaa nuorissa.

– Oli todella huikea hetki, kun halli räjähti (Sakari) Mannisen voittomaaliin. Olen todella paljon ylpeä tästä joukkueesta, oli mahtavaa porukkaa, Armia tiivisti tunteensa.

"Huikeat fiilikset"

Peräti 17 maailmanmestaria voitti myös olympiakultaa tällä kaudella. Yksi heistä oli kesäkuussa 37-vuotispäiviään viettävä puolustaja Juuso Hietanen, joka viidentoista ulkomaiden huippuliigoissa pelatun kauden jälkeen palaa ensi kaudeksi SM-liigaan ja HPK:n riveihin.

Hietanen sai pokaalin seuraavana jäällä kapteeni Valtteri Filppulalta.

– Oli hieno ele häneltä, että sain nostaa pokaalin toisena. Kyllä maajoukkueura oli mitä ilmeisimmin tässä. Mutta nyt ajattelen vain tätä kultaa ja tulevia juhlia, Hietanen tunnelmoi.

Kaikki haastattelualueella käyneet maailmanmestarit kehuivat finaalin tunnelmaa.

– Tästä ottelusta ja koko kisoista jää aivan huikeat fiilikset. Pääsin muutaman maalinkin tekemään, sanoi yksi tuplamestareista Toni Rajala.