Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan urheiluministeri syyttää Liverpoolia Mestarien liigan finaalin sekasorrosta: "Toisin kuin Real Madrid, Liverpool jätti fanit oman onnensa nojaan"

Ranskan urheiluministeri Amelie Oudea-Castera syyttää Liverpoolia jalkapallon Mestarien liigan lauantaisesta sekasorrosta, jossa poliisi hajotti kannattajien väkijoukkoa kyynelkaasulla Pariisissa. Loppuottelu Liverpoolin ja Real Madridin kesken viivästyi 35 minuuttia, koska suuri osa Liverpoolin kannattajista ei ollut päässyt Stade de France -stadionin sisälle.

Ministeri Oudea-Castera sanoi RTL:n radiohaastattelussa, että Liverpool ei pystynyt organisoimaan kannattajiensa tuloa Pariisin.

– Toisin kuin Real Madrid, Liverpool jätti fanit oman onnensa nojaan, ministeri sanoi.

Hänen mukaansa Pariisissa oli 30 000–40 000 Liverpoolin kannattajaa, joilla oli tekaistu pääsylippu otteluun tai ei ollenkaan pääsylippua.

– Meidän pitää selvittää, mistä nämä valeliput oli hankittu, ja miten niitä oli voitu tuottaa noin valtavia määriä, ministeri sanoi.

Tekaistut liput saivat stadionin sisääntuloportit sekaisin.

Lähes 3 000 katsojaa saa hyvitystä

Euroopan jalkapalloliitto Uefa maksaa hyvitystä 2 700:lle pääsylipun lunastaneelle jalkapallofanille, jotka eivät päässeet näkemään Mestarien liigan loppuottelua. Osa pääsylipun haltijoista joutui jäämään stadionin ulkopuolelle, koska järjestelyt pettivät.

Monet ulos jääneistä olivat tulleet ajoissa paikalle. Väkijoukossa porteille syntyi kaaos, ja poliisi suihkutti väkijoukkoon pippurisumutetta ja kyynelkaasua.

Urheiluministeri Oudea-Castera vaatii Uefalta, että 2 700 stadionin ulkopuolelle jäänyttä fania saa rahansa takaisin. Ministerin mukaan korvaukseen oikeutetut katsojat ovat tunnistettavissa, koska heidän lippujaan ei ole aktivoitu stadionin portilla.

Real Madrid voitti ottelun 1–0.

Kyynelkaasun käyttö valitettavaa

Ministeri Oudea-Castera korosti kuitenkin, että Mestarien liigan finaalia edeltäneessä sekasorrossa kaikkein eniten katumusta aiheuttaa kyynelkaasun käyttö. Joukkojen hajottamiseen tarkoitetulle kaasulle altistui myös perheitä ja lapsia.

Ministeri tapaa maanantaina ottelun turvallisuudesta vastaavia tahoja ja Uefan edustajia. Ranska järjestää lähivuosina muun muassa rugbyn MM-kisat vuonna 2023 ja Pariisin kesäolympialaiset 2024, mutta ministeri ei ole huolissaan niiden turvallisuudesta.

– Olen vakuuttunut, että otamme lauantain tapahtumista opiksemme ja parannamme järjestelyissä kaikkea, urheiluministeri Oudea-Castera vakuutti.