Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime vuoden parhaana valmentajana palkittu Olli Jokinen suitsuttaa koko seuran panosta – "Eikä ole enää mitään epäselvyyttä siitä, että kuuluuko Mikkelin Jukurit pääsarjatasolle"

Suomeen palanneen Olli Jokisen ensimmäinen kausi Liigassa ja Jukurien peräsimessä oli menestys.

Mikkelin Jukurien reilun vuoden takainen yllätysratkaisu palkata Olli Jokinen päävalmentajaksi osoittautui mikkeliläisten viime kauden perusteella napakympiksi. Hienon kauden päätteeksi Jokinen palkittiin vielä Liigan parhaaksi valmentajaksi. Hän sai Kalevi Numminen -palkinnon Tampereella perjantaina pidetyssä Jääkiekkogaalassa.

Jukureita viime kaudella edustanut Petrus Palmu valittiin tähdistökentälliseen ja Jukurien kasvatti Eetu Randelin valittiin puolestaan Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi.

Jokinen sai 204 ääntä, ja ykkössijoja oli 31. Toiseksi tulleen KooKoon Olli Salon äänimäärä oli 127, ykkössijoja 14.

Palkintoäänestykseen osallistui kaikkiaan 63 toimittajaa. Toimittajat valitsivat kolme kärkiehdokastaan jokaisesta kategoriasta. Ykkössija on viiden, kakkossija kolmen ja kolmossija yhden pisteen arvoinen.

Jukurit on ottanut Jokisen johdolla uuden suunnan, joka on vahvasti ylöspäin.

– Iso kiitos Jukurien organisaatiolle siitä, että he uskalsivat palkata tällaisen päävalmentajan, jolla ei ollut aiempaa kokemusta ammattilaistasolta. Tästä palkinnosta iso kiitos kuuluu meidän koko valmennusryhmälle sekä meidän pelaajille, Jokinen kertoo Liigan tiedotteessa.

Jokinen halusi painottaa, että palkinto on Jukurien organisaation yhteisen työn tulos.

– Jukureissa pelaajat halusivat kehittyä ja he ostivat idean kovasta arjesta. Joukkueessa tehtiin kovasti töitä päivästä toiseen ja pelaajilla oli upea sitoutuminen kaikkeen uuteen. Meillä on valmennusryhmässä sellainen visio, että kun kehität yksilöä ja autat sitä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella niin sitä kautta myös koko joukkue hyötyy.

Jukurit sijoittui viime kaudella runkosarjassa toiseksi ja selviytyi seurahistoriansa ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin. Tulevalla kaudella Jukurit nähdään myös ensimmäistä kertaa jääkiekon Mestarien liigassa CHL:ssä.

– Me tuotiin viime kaudella Liigaan väriä, eikä ole enää mitään epäselvyyttä siitä, että kuuluuko Mikkelin Jukurit pääsarjatasolle. Pelin raamit meillä on hyvät ja tästä on mainiota jatkaa ensi kautta kohti, kun pelaajistokin pysyy pääosin samana, sanoo Jokinen.

Jukurit tiedotti myös perjantaina solmineensa viiden vuoden yhteistyön valmennuspalveluita tarjoavan Viima hockeyn kanssa.