Beach soccer tekee paluun Mikkeliin – Hiekka pöllyää jälleen tänä kesänä Visulahdessa

Rantajalkapalloturnaus pelataan 2. heinäkuuta Visulahden rannalla. Turnaukseen houkutellaan kaveriporukoita.

Mikkelin Pallo-Kissat ja Etelä-Savon Liikunta tuovat beach soccerin takaisin Mikkeliin ja Visulahteen. Mikkelin alueen harrasteliiga isännöi noin kymmenisen vuotta sitten turnausta, mutta Visulahden rantajalkapallokenttä on viettänyt sittemmin hiljaiseloa.

Turnaus pelataan lauantaina 2. heinäkuuta, ja sen käytännön järjestelyistä ja ilmoittautumisten vastaanotosta vastaa Mikkelin Pallo-Kissat.

Turnaus on tarkoitettu mahdollisimman matalan kynnyksen tapahtumaksi teemalla ”kerää porukka ja tule pitämään hauskaa.”

– Beach soccerin juuret löytyvät Brasiliasta ja Rio de Janeiron rannoilta. Peliä pelataan yleensä rannalla tai muulla pehmeällä hiekka-alustalla, ja se vaatii erilaista tyyliä perinteiseen jalkapalloon verrattuna. Kompaktin kentän vuoksi lajissa on paljon tapahtumia ja maaleja, ja se onkin mielenkiintoinen peli pelaajille ja yleisölle. Toiveissamme on saada turnaukseen paljon osallistujia varsinkin jalkapalloseuraajista ja ei-niin-aktiivisista pelaajista, kertoo MiPK:n Tuomo Pöyry.

– Idea lähti ESLin ja MiPK:n välisissä hanketoimintaan liittyvissä neuvotteluissa, kuinka saadaan nuoria ja nuoria aikuisia innostettua harrasteliikunnan pariin. Neuvottelut Visulahden kanssa sujuivat nopeasti, ja yhteinen tahtotila turnauksen järjestämiselle löytyi heti kaikilta osapuolilta, kertovat Seurassa, ei syrjässä -hankkeen Heikki Siitonen ja Pasi Parviainen.

– Tämä on erinomainen yhteistyömalli hankkeemme kannalta. Tämä jos mikä on kohderyhmämme kaveriporukoille mahdollisuus löytää mukava ”höntsälaji.” Toiveissamme on saada turnauksen jatkeeksi jonkun tapaista jatkumoa, ehkä uusi turnaus tai jopa harrastesarja.

Visulahdessa on alueen ainut peliin soveltuva kenttä, jossa aiempina vuosina lajia on pelattu jopa sarjamuotoisena. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen on tarkoitus herättää laji uudelleen eloon Mikkelissä.

– On mukavaa saada beach soccer lajina takaisin Visulahteen, ja olemmekin erittäin mielellämme mukana turnauksen järjestämisessä ESLin ja MiPK:n kanssa. Turnauksen aikana Visulahden monipuoliset palvelut ovat niin pelaajien, kuin yleisönkin käytettävissä, kertoo Visulahden toimitusjohtaja Atte Räsänen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka