Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susiladies kaatui jo toista kertaa peräjälkeen Portugalin kotiparketilla – Portugali vei ottelun pistein 79–65

Suomen naisten koripallomaajoukkueen toinen vierasottelu Portugalissa päättyi ensimmäisen tavoin tappioon. Portugal otti kotivoiton pistein 79–65.

Ottelun kovimmat pisteet teki Suomen Sara Bejedi, joka upotti kaksi kolmen pisteen heittoa ja kaikkiaan 19 pistettä.

Suomen riveistä yli kymmenen pisteen ylsi myös 11 pistettä tehnyt Magdalene Agyei.

Portugalin paidassa parhaat pistetilit oli Mariana Carvalholla ja Joana Alvesilla. Carvalho pussitti 17 pistettä ja Alves 15.

– Portugalilla on pienikokoinen joukkue, jossa on paljon pallonkäsittelijöitä. Se aiheuttaa meidän puolustustyylille maksimaalisen haasteen ja onnistuimme siinä haasteessa kohtuullisen hyvin, poikkeuksellisesti päävalmentajana toiminut Niko Hellman kommentoi Suomen koripalloliiton sivuilla.

Susiladies taisteli tasaväkisesti loppuun saakka

Suomi ja Portugali kohtasivat edellisen kerran päivää aiemmin. Tuolloin Portugali vei voiton luvuin 68–49. Suomi oli ensimmäiset kolme neljännestä voitolla, mutta Portugali kaahasi ohitse päätösneljänneksellä, joka jäi suomalaisittain niukkapisteiseksi.

– Meidän tavoitteena oli pystyä pelaamaan koko ottelun läpi samanlaiselle energialla ja aloitteellisuudella, mitä eilen pelasimme ensimmäisen puoliajan, Hellman kommentoi torstaina pelatun toisen vierasottelun jälkeen.

Hellmanin mukaan tämä tavoite toteutui ja Susiladies taisteli vastustajan kanssa tasaväkisesti loppuun saakka.

– Hyökkäyspelaaminen oli sujuvampaa kuin eilen, mutta niin oli vastustajankin, Hellman lisäsi.

Suomalaiset kauhoivat kaikkiaan 39 levypalloa

Toisena tavoitteena Suomella oli edellisillan levypallotappion kääntäminen levypallovoitoksi.

– Emme jääneet jalkoihin, mutta emme myöskään pärjänneet niin hyvin kuin isompana joukkueena olisi toivonut, Hellman arvioi.

Levypalloja suomalaiset kauhoivat kuitenkin huomattavasti vastustajiaan enemmän. Portugali otti yhteensä 25 levypalloa, kun Suomen joukkueen levypallosaldo sen sijaan oli 39.

Ottelun kovin levypallosaldo oli Suomen Sara Bejedillä. Hän kahmi yhteensä seitsemän levypalloa, joista kolme hyökkäyspäässä.