Nea Kivelä teki MM-pronssillaan kilpa-aerobicin suomalaishistoriaa – "Tämä mitali on jotain, josta en ole osannut edes haaveilla"

Turun Urheiluliiton Nea Kivelä saavutti perjantai-iltana historiallisesti kilpa-aerobicin maailmanmestaruuspronssia Portugalin Guimaraesissa järjestetyssä naisten MM-yksilöfinaalissa. Kivelästä tuli ensimmäinen suomalainen, joka on saavuttanut aerobicissa mitalin Kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n MM-kisoissa.

Fisaf-liiton MM-kilpailuissa suomalaiset ovat saavuttaneet vuosien saatossa useita mitaleita.

Alkukilpailussa viidenneksi sijoittunut Kivelä summasi finaalissa pisteet 20,050. Ukrainan Anastasiia Kurashvili nappasi MM-kultaa pistein 20,950, ja Turkin Ayse Onbasi otti hopeaa pistein 20,350.

– Tämä mitali on jotain, josta en ole osannut edes haaveilla. Tässä menee hetki ennen kuin edes tajuan, mitä juuri tapahtui, onnellinen Kivelä äimisteli Voimisteluliiton tiedotteessa.

– Lähdin finaaliin ilman paineita nauttimaan. Tänään todella nautin lavalla, ja tulos oli parempi mitä osasin ikinä odottaa.

Ryhmien alkukilpailussa Turun Urheiluliiton ryhmä oli yhdeksäs ja jäi MM-finaalin ulkopuolelle ensimmäiselle varasijalle. Joukkueessa kisasivat Kivelän lisäksi Linn Agha, Adeelia Koponen, Kaisa Seppälä ja Siiri Soirinen.

MM-kilpailut päättyivät lauantaina, ja Suomi jäi päätöspäivänä niukasti aerodance-sarjan finaalissa mitalien ulkopuolelle neljänneksi. Turun Urheiluliiton ja Valkeakosken Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue oli sarjan alkukilpailussa kuudes.

Joukkueessa kilpailivat Kivelä, Koponen, Seppälä, Soininen, Fiona Löppönen, Emilia Rantala, Nea Vainio ja Kia Österholm.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka