Keränen ja Erkkola keihästivät MM-näytöt Oulussa – "Hyvä heitto, mutta ei täydellinen"

Limingan Niittomiesten Toni Keränen heitti sunnuntaina Oulun kansallisissa yleisurheilun rankingkilpailuissa miesten keihäässä ennätyksensä 82,89. Tulos Raatin kentällä syntyi heti ensimmäisellä yrityksellä.

Keränen keräsi ennätysheitollaan tärkeitä rankingpisteitä kohti Yhdysvaltain Eugenessa heinäkuun puolivälissä alkavia MM-kisoja.

Toiseksi Oulussa heitti Kuortaneen Kunnon Toni Kuusela tuloksella 80,93. Kilpakentille palannut Helsingin Kisa-Veikkojen Topias Laine oli neljäs tuloksella 74,13.

Oulun Pyrinnön Oliver Helander oli ilmoittautunut kilpailuun, mutta jäi viime hetkellä pois, kuten teki edellisenä viikonloppuna Kuortaneella.

Kuortaneella Helander säästeli olkapäätään Turun lähes 90 metrin hirmuheiton jäljiltä. Oulun rankingkilpailuissa hän vetäytyi kisasta varotoimena, jotta reiden lähentäjälihas ei kipeytyisi.

– Kun juoksin vähän kovempaa, lähentäjässä oli tuntemuksia. En ottanut riskiä. Jos olisin heittänyt, ja lähentäjä olisi mennyt rikki, olisi ollut isompi homma palata kentille, Helander perusteli Ylen haastattelussa.

Keihään voittaja Keränen on vahvasti kiinni MM-lipussa Eugeneen.

– Se oli hyvä heitto, mutta ei täydellinen. Jätin vähän varastoon. Ei pysty metrejä sanomaan, mutta on siellä jotain, Keränen kommentoi.

Lällä lähellä ylittää 192

Naisten korkeudessa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Sini Lällä ylitti ulkorataennätyksensä 190, mutta kolmas yritys 192:stakin oli aivan hilkulla onnistua.

– Paljon tuli kilpailuhyppyjä. Pitäisi uskaltaa aloittaa korkeammalta, Lällä sanoi Ylelle.

Myös hänen näkymänsä päästä MM-Eugeneen kirkastui.

– Olisi superbonus päästä sinne. EM-kisat ovat kauden ykköstavoite, Lällä muistutti elokuun EM-Münchenistä.

Erkkolakin heitti MM-näytön

Naisten keihäässä Turun Urheiluliiton Sanne Erkkola palautti suomalaiset naisheittäjät 60 metrin paremmalle puolelle kiskaistuaan ennätyksensä 60,18. Oma ennätys koheni hieman yli puoli metriä.

– Se tuli siitä, että sain keihään kärjen alemmaksi ja tehoja eteenpäin. Vähän väkinäiseltä heitto tuntui. Pitää katsoa se vielä videolta, mutta ei se kyllä hyvältä tuntunut, Erkkola kertoi Urheiluliiton verkkosivuilla.

Edellinen 60 metriä heittänyt suomalaisnainen on Heidi Nokelainen kesällä 2020.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halonen aitoi naisten 400 metrillä ennätyksensä 56,76. Hän jakaa Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemännen sijan.

Halonen valitteli tuulta, mutta juoksu oli vahvaa.

– Viime talvena tein tuotantotalouden diplomi-insinöörin diplomityötä ja harjoittelin. Kun olen toukokuusta voinut keskittyä vain harjoitteluun, juoksu on noussut uudelle tasolle, Halonen sanoi Urheiluliiton verkkosivuilla.

– Nopeustekniikassa ja aitatekniikassa on vielä kehittämistä, mutta haluan juosta kesälle alle 56 sekuntia, hän lisäsi.

Richardsson ilmoittautui MM-kisaehdokkaaksi

Esbo IF:n Camilla Richardsson ilmoittautui naisten 5 000 metrillä MM-kisaehdokkaaksi parannettuaan ennätystään sekuntikaupalla lukemiin 15.30,08. Kisa oli hänen soolojuoksunsa.

– Jaloissa oli sellainen olo, että olisi voinut juosta 15.25:kin. Se vaatisi kuitenkin täydellistä kisaa ja kisakumppaneita. On raskasta juosta yksin, kertoi Ylelle Richardsson, joka jätti toiseksi sijoittunutta Lahden Ahkeran Ilona Monosta runsaat 23 sekuntia.

Naisten 7-ottelussa alle 20-vuotiaiden maailman- ja Euroopan mestari, Tampereen Pyrinnön Saga Vanninen, 19, otteli 6 193 pistettä. Kilpailutauolta palannut Vannisen seuratoveri Maria Huntington keskeytti ottelun ennen keihäänheittoa.

Suomen MM-kisajoukkuetta täydennetään maanantaina ja heinäkuun alussa. Suomen joukkueeseen on valittu 11 urheilijaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka