Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunnat sijoitettujen Wimbledon-pelaajien kiusana – turnausfinalistit Berrettini ja Cilic vetäytyivät grand slam -kisasta

Tenniksen italialaistähti Matteo Berrettini joutui vetäytymään Wimbledonin arvoturnauksesta koronatartunnan takia. Maailmanlistalla sijalla 11 oleva Berrettini ylsi viime vuonna turnauksessa miesten kaksinpelifinaaliin, jossa hän taipui Serbian Novak Djokovicille neljässä erässä.

Tämän vuoden turnauksessa Berrettini oli sijoitettu kahdeksanneksi. Italialainen pääsi Wimbledonin alla vahvaan nurmivireeseen, sillä hän otti peräkkäiset turnausvoitot Stuttgartissa ja Lontoossa.

– Minulla on ollut flunssaoireita ja olen ollut eristyksissä parin viime päivän ajan. Vaikka oireet eivät ole vakavia, päätin käydä testissä jälleen tänä aamuna, jotta voisin suojella kilpakumppanieni ja turnaukseen osallistuvien ihmisten terveyttä ja turvallisuutta, 26-vuotias Berrettini kertoi tiistaina Instagramissa.

– Minulla ei ole sanoja kuvaileemaan tätä äärimmäistä pettymystä. Unelma on tältä vuodelta ohi, mutta palaan vahvempana.

Kroatian konkaripelaaja Marin Cilic vetäytyi koronatartunnan takia turnauksesta jo aiemmin. Cilic, 33, oli sijoitettu turnauksessa 14:nneksi samaan kaavio-osaan Suomen Emil Ruusuvuoren kanssa.

Kroatialainen voitti Yhdysvaltain avoimet vuonna 2014 ja ylsi Wimbledonissa loppuotteluun 2017.

Ruotsalaispelaaja Elias Ymer nousi pääsarjaan Berrettinin tilalle, Cilicin paikan turnauksessa otti Portugalin Nuno Borges. Ymer ja Borges hävisivät viime viikolla ottelunsa Wimbledonin karsintojen kolmannella eli ratkaisevalla kierroksella.