Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaissuunnistajat päättivät MM-sprintit kärkikymmenikössä ja sen tuntumassa – "Pitää muistaa, ettei tulosta tule yhdessä kaudessa"

Suomen Venla Harju, Inka Nurminen ja Marika Teini päättivät suunnistuksen MM-sprinttikilpailut Tanskassa tasaiseen keskinäiseen taistoon. Harju oli naisten henkilökohtaisen sprinttikilpailun paras suomalainen yhdeksännellä sijallaan, MM-ensikertalainen Nurminen suunnisti kymmenenneksi ja Teini nappasi 12. sijan.

Britannian Megan Carter-Davies suunnisti MM-kultaa ajalla 14.22 ja jätti Sveitsin Simona Aebersoldin kuuden sekunnin erolla hopealle. Alice Leake otti pronssisijallaan Britannialle toisen mitalin.

Harju jäi Carter-Daviesista 45 sekuntia, Nurminen 48 sekuntia ja Teini 51 sekuntia.

– Ajattelin, että mahdollisuudet kymmenen sakkiin ovat olemassa, mutta tiesin, ettei se ilmaiseksi tule. Suoritus onnistui hyvin. Tein yhden virheen reitinvalinnassa, mutta en osaa heti analysoida, kuinka paljon siinä meni aikaa, kisan suurin suomalaisonnistuja Nurminen pohdiskeli Suunnistusliiton tiedotteessa.

Miesten kisassa Miika Kirmula oli parhaana suomalaisena 11:s. Hän taipui norjalaisvoittaja Kasper Fosserille 58 sekunnilla. Aleksi Niemi oli miesten finaalissa 18:s.

MM-hopea meni Ruotsin Gustav Bergmanille ja pronssi Belgian Yannick Michielsille.

Suomen päävalmentaja Thierry Gueorgiou myönsi, että Suomi on sprinttilajeissa takamatkalla lajin huippumaihin verrattuna.

– Pääsemme huipulle, mikäli teemme paljon laadukkaita harjoituksia ja onnistumme kilpasuorituksessa kuten Inka tänään. Pitää kuitenkin muistaa, ettei tulosta tule yhdessä eikä välttämättä kahdessa kaudessa. Tämä vie aikaa, Gueorgiou sanoi.

Aikuisten arvokisamitaleja jaetaan suunnistuksessa seuraavaksi elokuun alussa, jolloin ohjelmassa on maastomatkojen EM-kilpailut Virossa.