Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tourin suursuosikki Pogacar etappivoittoon ja keltaiseen paitaan

Ranskan ympäriajon ylivoimainen voittajasuosikki Tadej Pogacar nappasi ensimmäisen etappivoittonsa tämän vuoden Tourilla.

23-vuotias slovenialainen kiri Longwyssa noin 220 kilometriä pitkän kuudennen etapin ykköseksi ja siirtyi kokonaiskilpailun johtajan keltaiseen paitaan.

Jumbo-Visman Wout van Aert, joka oli hallinnut kokonaiskilpailua alkukiertueen ajan, lähti torstaina irtiottoon, mikä on hyvin harvinaista kokonaisjohtajalle.

Belgialainen ajettiin kiinni kymmenisen kilometriä ennen maalia, ja hän jäi viimeisissä mäissä kiihdyttäneelle pääjoukolle lopulta yli seitsemän minuuttia.

Toisaalta van Aert ei ole parhaita vuoristoajajia eikä näin olisi taistellut Tour-voitosta esimerkiksi Pogacaria vastaan.

Pogacarin kova kilpakumppani, Jumbo-Visman Primoz Roglic, kaatui keskiviikkona mukulakivimatkalla ja on jäänyt kärkimiehestä yli kaksi minuuttia.

Hyvistä mäkiajajista niin ikään Jumbo-Vismaan kuuluva tanskalainen Jonas Vingegaard on Pogacarin lähin uhkaaja. Eroa miesten välillä on 31 sekuntia.

Perjantaina mäkispesialistit pääsevät vihdoin näyttämään kestävyyttään, kun vuorossa on noin 176-kilometrinen vuorietappi Tomblainesta La Planche des Belles Filles'hen.