Helmareille takaisku – Tuija Hyyrynen antoi positiivisen koronanäytteen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen kokenut puolustaja Tuija Hyyrynen on antanut positiivisen koronavirusnäytteen Englannin EM-turnauksessa, tiedotti Palloliitto. Myös yksi joukkueen taustajäsen sai maanantain testeissä positiivisen tuloksen.

Tartuntoja Suomen EM-ryhmässä on kolme, sillä lauantaina toinen taustajäsen antoi positiivisen näytteen. Muut Suomen pelaajat ovat oireettomia ja antoivat maanantaina negatiiviset tulokset.

– Tauti on ollut lieväoireisena. Vointia seurataan, mutta ei näyttäisi siltä, että olisi vakavia oireita, joukkueen lääkäri Pippa Laukka kertoi eristäytyneenä olevan Hyyrysen voinnista.

– Koronaa on todettu muissakin EM-kisojen joukkueissa (mm. Itävalta, Hollanti, Englanti), ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa on tiukentanut koronaprotokollaa turnauksessa. Mekin reagoimme heti, olemme tiukentaneet suojauskäytäntöjä. Käsihygieniaan kiinnitetään huomiota ja lähikontakteja ulkopuolisten kanssa vältetään.

Leviämisriskiä ei toki tietenkään voi täysin poistaa.

– Mahdotonta arvioida, mihin tämä voi eskaloitua. Joukkueen jäsenet testataan päivittäin, myös oireettomat, Laukka kertoi.

Muitakin tauteja on liikkeellä turnausryhmissä. Sveitsin joukkueessa on tietojen mukaan norovirukseen viittaavia oireita.

– Korostan pelaajille, että on olemassa muitakin tauteja kuin koronavirus. Ne saattavat unohtua, Laukka mainitsee ja kertoo, että mahavaivoilta Suomen porukka on toistaiseksi säästynyt.

Hyyrysen ohella myös Adelina Engman sivussa

Suomi kohtaa Milton Keynesissä tiistai-iltana Tanskan alkulohkon toisessa ottelussaan. Hyyrysen ohella Suomen avausyksitoistikosta on sivussa Adelina Engman, joka kärsii takareiden kireydestä. Magneettikuvauksessa ei kuitenkaan ilmennyt repeämää.

– Emme ota mitään riskejä. Hän ei ole vaihdossakaan, päävalmentaja Anna Signeul kertoi Engmanista.

Suomen laitapuolustaja Emma Koiviston mukaan Hyyrynen ja Engman kyllä voidaan kentällä korvata. Jos ei muulla niin "joukkuehengellä".

– Tuija ja "Adde" ovat molemmat tärkeitä pelaajia meille, pelanneet paljon avauskokoonpanossa. Mutta onneksi tämä on joukkuelaji, ja meillä on joukkue täynnä hyviä pelaajia. Ja jokainen on valmis pelaamaan, jos tilanne vaatii.

– Meillä on niin hyvä joukkuehenki, että tällaiset vastoinkäymiset kestetään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka