Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollannille iso takaisku jälleen, tähtipelaaja Vivianne Miedemalla koronatartunta

Jalkapallon naisten EM-kisojen hallitseva mestarijoukkue Hollanti koki ison takaiskun, kun joukkueen tähtipelaaja Vivianne Miedemalla todettiin tiistaina koronavirustartunta. Hollannin maajoukkue kertoi asiasta Twitterissä.

– Vivianne Miedema on ikävä kyllä antanut positiivisen koronatestituloksen ja on siksi seuraavat lähipäivät eristettynä. Kun hänellä ei ole enää oireita ja hän on antanut negatiivisen testituloksen, hän voi liittyä takaisin muun joukkueen pariin, Hollannin maajoukkue tviittasi.

Aiemmin Hollanti on kertonut, että Ruotsia vastaan lauantaina koko ottelun pelannut Jackie Groenen on saanut koronatartunnan.

Hollanin kohdatessa Portugalin tänään joukkueesta puuttuu myös kokenut ykkösmaalivahti Sari van Veenendaal, joka loukkasi olkapäänsä avausottelussa Ruotsia vastaan. Hänen olkapäänsä vaurioitui niin pahoin, että maalivahdin turnaus on ohi.

Hollannin ohella myös Itävalta kertoi tiistaina uudesta koronatartunnasta, kun puolustaja Katharina Naschenwengin näyte oli positiivinen. Aiemmin Itävallan pelaajista Laura Wienroither oli saanut tartunnan, mutta hänen näytteensä oli tiistaina negatiivinen. Siksi Wienroither on pelikelpoinen perjantaina, kun Itävalta kohtaa Norjan ratkaisevassa viimeisessä alkulohkon ottelussa.

Koronatartunnan ovat kisojen aikana saaneet myös Englannin Lotte Wubben-Moy, Suomen Tuija Hyyrynen, Italian Valentina Cernoia ja Saksan Lea Schüller.