Helmareiden EM-taival päätökseen uudella maalivahdilla – ja vastus on pahin mahdollinen

Suomi päättää jalkapallon naisten EM-lopputurnauksensa lauantaina kovaan urakkaan, kun Milton Keynesissä vastaan astuu naistenkin ikiaikainen jalkapallomahti Saksa. Valmiiksi todella vaikeaksi tiedettyä kohtaamista vie entistä mahdottomammaksi koronavirus, joka on pudottanut Helmareista tärkeitä pelaajia.

Suomelta puuttuu muun muassa maalivahtisuuruus ja kapteeni Tinja-Riikka Korpela. Maalilla on joko Anna Tamminen, Katriina Talaslahti tai varapelaajistosta nostettu Paula Myllyoja, ja vastassa uudella vahdilla on kisoissa Tanskan 4–0 möyhentänyt ja lohkovoiton 2–0-voitollaan Espanjasta varmistanut Saksa. Kisojen yksi kirkkaimmista mestarisuosikeista.

– Saksalla ovat palaset loksahtaneet kohdilleen, heillä toimii sekä hyökkäys että puolustus tällä hetkellä tosi hyvin. Olen nähnyt käytännössä kisojen kaikki joukkueet, ja Saksan rankkaan kyllä todella korkealle, Suomen joukkueen valmennuksessa Saksaa tarkkaillut Sixten Boström sanoo.

Täydellä vyöryllä saksalaiset eivät kuitenkaan tule. Joukkueelle sinänsä merkityksettömässä ottelussa poissa on pelikieltoisia sekä koronan kiusaamia. Laatua silti riittää.

– Muutoksia heillä tulee, eikä se millekään joukkueelle ole helppo asia. Huonoja ei kuitenkaan (poissa olevien) tilalle tule, se on selvä, Boström painottaa Saksan materiaalista.

Vastaiskulla maali - kolmas kautta aikain

Suomen maajoukkuehistoria Saksaa vastaan on armoton: kymmenestä kohtaamisesta yhdeksän tappiota ja ainoa voitto on vuodelta 1985, silloista Länsi-Saksaa vastaan.

Ja jos ei lauantaistakaan voi välttämättä kohennusta tilastoon odottaa, ehkä sopiva tavoite voisi olla tehdä kautta aikain kolmas suomalaismaali Saksan verkkoon.

Milläs tavalla moinen tulisi, Sixten Boström?

– Vastahyökkäyksellä, valmentaja vastaa empimättä.

Viimeisin suomalaisosuma Saksan verkkoon on kesältä 2005, Suomelle ikimuistoisesta EM-turnauksesta. Tuolloinkin pelattiin Englannissa, ja Minna Mustonen maalasi 1–4-tappioon päättyneessä välieräpelissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka