Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Topi Raitanen kärsi pahoinvoinnista ja karsiutui MM-kisojen estefinaalista

Pahoinvointi pilasi Topi Raitasen juoksun Eugenen MM-kisoissa. Raitanen kärsi pahoinvoinnista jo ennen kisojen alkua, mutta estejuoksun alkueräpäivänä hän ei saanut ruokaa pysymään sisällä lainkaan ja tuloksena oli karsiutuminen.

– Oli muutama päivä vähän niin ja näin, mutta tämä oli pahin. Eilen sain syötyä vielä ok, mutta tänään ravinto ei pysynyt sisällä, Raitanen kertoi alkueränsä jälkeen.

– Lounaalla söin vähän ja sen jälkeen olen oksennellut. Pahimmat hetket olivat verryttelyn aikaan.

Raitanen sinnitteli 3 000 metrin esteet aikaan 8.43,01. Hän jäi erässään viimeiseksi ja erien aikavertailussa sijalle 37.

– Ei ollut energiaa jaloissa. Ilman sitä juoksu on tuon näköistä eli vaikeaa, Raitanen totesi ja sanoi, ettei harkinnut luovuttamista.

– Totta kai pitää juosta ja yrittää. Yritin ennen kilpailua vetää geeliä ja urheilujuomaa päälle, mutta ei se auttanut.

Raitanen ei tiennyt, mistä pahoinvointi johtui. Hän arveli, että siihen saattoi vaikuttaa moni asia.

Raitanen odotti juoksua luottavaisena vielä pari päivää ennakkoon, sillä kunto oli kehittynyt hyvään suuntaan pitkällä leirillä Flagstaffissa Arizonassa.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa. Kaikki oli tähdätty siihen, että tästä eteenpäin on kauden parhaat jalat. Alkukauden kilpailin vain treenien ohessa.

Raitasen lohdutti vain se, että elokuussa hän saa uuden yrityksen Münchenin EM-kisoissa.

Aleksi Ojala oli 20:s ensimmäisissä finaaleissa

Kilpakävelijä Aleksi Ojala onnistui kahden kilpailun MM-urakan avauksessaan. Ojala käveli 20 kilometrillä ajan 1.23.40 ja ennätti maaliin sijalla 20.

Lopputulos 30 asteen helteessä vahvisti Ojalalle, että hän on kunnossa ja tekniikka toimii. Ensimmäinen startti oli valmistautumista päämatkaan eli toisella kisaviikolla käytävään 35 kilometrin kilpailuun.

– Kisa jätti hyvät fiilikset. Se oli yksi urani kovimmista 20 kilometrin kisoista ja vielä tällaisessa helteessä, Ojala kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Aika oli Ojalan uran neljänneksi paras, vaikka alku oli kaavailtua rivakampi.

– Ensimmäiset pari kilsaa olivat vähän liian rajuja. Onneksi tajusin siinä kohtaa löysätä vauhtia ja pystyin lopussa taas kiristämään, Ojala jatkoi.

Ojala sai askeleensa oikeaan rytmiin parin ensimmäisen kilometrin jälkeen. Sen jälkeen hän käveli noin 4.15 minuutin kilometrejä ja nosti tempoa viimeisillä kilometreillä, jotka taittuivat aikaan 4.09 ja 4.03

Toshikazu Yamanishi ja Koki Ikeda ottivat kilpailussa kaksoisvoiton Japanille. Ruotsin Perseus Karlström käveli kolmanneksi.

"Lopputulos oli parempi kuin ikinä uskalsin odottaa"

Enni Nurmi oli naisten kilpailussa 29:s ajalla 1.37.29. Perun Kimberly Garcia käveli kilpailun voittoon ennen Puolan Katarzyna Zdziebloa ja Kiinan Shijie Qieyangia.

Nurmi oli tyytyväinen aikaansa ja sijaan 29.

– Lopputulos oli parempi kuin ikinä uskalsin odottaa. Alkuun kävi se, mitä pelkäsin. Aloitin maltilla ja olin toiseksi viimeinen, mutta joukkueen valmentajat kannustivat malttamaan ja sieltä niitä selkiä alkoi sitten tulla vastaan, Nurmi tiivisti kilpailun Urheiluliiton tiedotteessa.

Nurmelle jäi mieluisat muistot uran ensimmäisestä aikuisten arvokisastartista. Samalla hän saattoi jo suunnata ajatuksena Münchenin EM-kisoihin, jotka järjestetään elokuussa.

– Tuntuu hyvältä, kun nousin MM-rankingin 55. sijalta 29:nneksi. On tosi hyvä fiilis. Nyt tietää, että EM-kisoissa uskaltaa luottaa omaan tekemiseen, Nurmi kertoi.

Nathalie Blomqvist jäi reilun sekunnin ennätyksestään

Nathalie Blomqvist karsiutui jatkosta 1 500 metrillä. Blomqvist oli alkuerässään 12:s ja erien aikavertailussa 37:s ajallaan 4.11,98.

Blomqvist jäi ajallaan reilun sekunnin aiemmin tänä kesänä juoksemastaan ennätyksestä 4.10,25.

Etiopian Gudaf Tsegay oli alkuerien nopein ajalla 4.02,68.

Kristian Pulli jäi pituuden karsinassa tulokseen 756

Kristian Pulli lähti viimeisen onnistuneen hyppyharjoituksen jäljiltä toiveikkaana MM-kisojen karsintaan. Lopputulos oli ankara pettymys, kun paras karsintahyppy jäi 756 senttiin. Se riitti karsinnassa vain sijaan 26.

Viimeinen loppukilpailupaikka heltisi tuloksella 793, joten normaalisti se olisi ollut hyvin Pullin ulottuvilla.

– Oli todella tyhjä olo. Sekä pää, jalat että kroppa olivat tyhjät, Pulli ihmetteli vaisuuttaan.

– Selityksiä voi etsiä vaikka mistä, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, ettei tänään kulkenut.

Pullin ennalta luottavainen olo perustui harjoitukseen, jonka hän teki kolme päivää ennen karsintaa. Se perustui hänen aiempaan leirikokemukseen Yhdysvalloissa.

– Oli toimiva leiri, ja otimme siitä mallia, mutta se ei tällä kertaa pelittänyt yhtään, Pulli harmitteli.

– Otin harjoituksen mielestäni varman päälle, mutta ehkä se olisi pitänyt jättää kevyemmäksi ja säästää paukut kisaan.

Japanin Yuki Hashioka oli karsinnan paras tuloksella 818. Viimeinen loppukilpailupaikka heltisi tuloksella 793.