Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsi murskavoitolla EM-puolivälieriin – puolustava mestari Hollanti myös jatkoon

Suosikit pitivät lopulta pintansa jalkapallon naisten EM-lopputurnauksen C-alkulohkossa, kun Ruotsi musersi sunnuntaina pelatulla päätöskierroksella Portugalin 5–0 ja Hollanti Sveitsin 4–1. Ruotsi ja puolustava mestari Hollanti päätyivät tasapisteisiin, mutta Ruotsi otti lohkovoiton paremman maalieron ansiosta.

Ruotsi ratkaisi pelin jo avauspuoliajalla, kun Filippa Angeldal viimeisteli kahdesti ja Portugalille kirjattiin oma maali. Kosovare Asllani iski toisella puoliajalla 4–0 rangaistuspotkulla. Ruotsin Stina Blacksteniukselta hylättiin kaksi maalia, mutta loppuhetkillä hän sai hyväksytyn osuman nimiinsä.

– Urani kaksi ensimmäistä lopputurnausmaalia, upeaa. Ja upeaa ottaa lohkovoitto, siihen pyrimme ja sen eteen taistelimme, Manchester Cityssä pelaava Angeldal riemuitsi Ruotsin uutistoimisto TT:n mukaan.

Hollanti voittoon Sveitsistä kolmella maalilla loppuvaiheissa

Sveitsin ja Hollannin kohtaamisessa kaikki maalit nähtiin toisella puoliajalla. Hollannin vei johtoon Ana-Maria Crnogorcevicin oma maali, mutta Geraldine Reuteler piti Sveitsin toiveita yllä 1–1-tasoituksellaan. Hollanti kuitenkin marssi voittoon tekemällä loppuvaiheissa kolme maalia, asialla Romee Leuchter kahdesti ja Victoria Pelova kerran.

– Sveitsi oli todella hyvä, mutta me olimme parempia. Avauspuoliajalla olimme parempi joukkue, mutta hyökkäyssuuntaan uupui hieman energiaa. Menimme sitten johtoon, mutta he tasoittivat ja hallitsivat, mutta käänsimme pelin 2–1-maalilla ja lopussa teimme lisää yrittäessämme voittaa lohkon, Hollannin kapteeni Sherida Spitse sanaili Euroopan jalkapalloliiton Uefan sivustolla.

Ruotsille lohkovoitto tiesi sitä, että se välttää turnauksen mestarisuosikkeihin lukeutuvan ja D-lohkon voittavan Ranskan kohtaamisen puolivälierässä. Hollanti haastaa lauantain puolivälierässä Ranskan, Ruotsi puolestaan odottaa D-lohkon loppusijoituksia. Maanantaina päättyvässä lohkossa kakkossijasta kamppailevat Islanti, Belgia ja Italia. Ranska kohtaa päätöskierroksella Islannin ja Belgia Italian.