Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salla Sipponen keskittyy hyvään heittoon: "Se sitten riittää, mihin riittää – minulla ei ole täällä mitään hävittävää"

Kiekonheittäjä Salla Sipponen on ottanut kaksi merkittävää kehitysaskelta kuluvalla kilpailukaudella. Kesäkuussa hän ylitti 60 metrin rajan ennätyksellään 60,58 ja Eugenen MM-kisoissa hän on ensi kertaa MM-kisoissa arvokisoissa.

Sipponen pääsi kisoihin rankingin perusteella ja realistisesti hänen on keskityttävä kilpailemaan tasollaan. Selviytyminen karsinnasta loppukilpailuun vaatisi häneltä todennäköisesti reilua ennätysparannusta.

– Lähden tekemään ehjää heittoa. Se sitten riittää, mihin riittää. Minulla ei ole täällä mitään hävittävää, joten lähden vain tekemään hyvän heiton, Sipponen kuvasi asennetaan Suomen joukkueen mediatilaisuudessa.

Loppukilpailupaikan ennakoidaan heltiävän 61–62 metrin tuloksella. Se ei ole Sipposelle mahdoton mitta, mutta sellaista huippuonnistumista ei sovi odottaa arvokisojen karsinnasta.

– Nappionnistumisella sellainen tulos on ihan mahdollinen, mutta ei siitä voi paineita ottaa, Sipponen totesi.

Kiitoksia valmentaja Mäkiselle

Sipposen valmistautuminen on sujunut Yhdysvalloissa hyvin.

– Creswellin leirillä ensimmäiset päivät menivät totutellessa aikaeroon. Sitten pikkuhiljaa nostettiin tehoja ja sain tehtyä siellä heittotreenin. Olen päässyt heittämään myös täällä (Eugenessa), Sipponen kertoi.

– Tosi hyvä fiilis ja hyvä kunto.

Sipponen kiitteli erityisesti sitä, että syksystä häntä valmentanut Anssi Mäkinen on paikalla.

– Se on ollut tosi iso apu, Sipponen kertoi ja jakoi valmentajalle kiitosta myös kehityksestään edustustasolle.

– Anssi on tuonut itseluottamusta ja on seurannut kaikki treenit Tampereella. Se on iso tekijä.

Naisten kiekonheiton karsinta alkaa varhain tiistaina kello 3.10 Suomen aikaa.

Anniina Kortetmaa sai uskoa Sveitsin myötätuulijuoksusta

Pikajuoksija Anniina Kortetmaa livahti viime tingassa rankingin kautta Eugenen MM-joukkueeseen 200 metrillä. Hän pääsi mukaan viimeisten joukossa, mutta toisaalta hänellä on henkisenä tukena mahtisuoritus viimeisestä MM-kisoja edeltäneestä kilpailustaan.

Kortetmaa juoksi heinäkuun alussa Sveitsissä hulppean myötätuulituloksen 22,90. Hän alitti juoksussa reilusti tilastokelpoisen ennätyksensä 23,42 ja tietää pystyvänsä ennätysvauhtiin.

– Sveitsissä oli huippujuoksu ja sattui huippuolosuhteet. Se näkyi ajassa, Kortetmaa totesi.

– Ennen Sveitsin kisaa ei käynyt mielessä, että juoksisin alle 23 sekunnin. Siellä se meni vielä huomattavasti 23 sekunnin alle, mikä yllätti itseni. Samalla tajusin, ettei 23 sekuntia ole mikään mahdoton tulos. Se on juostavissa, kun on hyvät olosuhteet.

Alkukaudesta kovuutta

MM-kisoissa 23 sekunnin alitus alkuerissä tietäisi välieräpaikkaa, mutta Kortetmaa ei ole asettanut itselleen niin yltiöpäistä tavoitetta.

– Täällä odotan, että saisin oman ennätyksen, Kortetmaa ilmoitti Suomen joukkueen mediatilaisuudessa.

Kortetmaa tietää vahvuudekseen kaarrejuoksun. Suurimpana pulmana hänellä on ollut saada juoksu jatkumaan vauhdilla maaliin saakka.

– Nyt alla on useampi kakkonen tällä kaudella. Uskon, että nyt se loppukin kulkee, Kortetmaa jatkoi.

Naisten 200 metrin alkuerät alkavat varhain tiistaina kello 3.05 Suomen aikaa.

Viivi Lehikoinen pyrkii luottavaisena MM-välieriin

Aitajuoksija Viivi Lehikoinen on kehittynyt vauhdilla sveitsiläisen Laurent Meuwlyn valmennuksessa. Viime kesänä hän oli mukana Suomen olympiajoukkueessa ja Eugenen MM-kisoissa häneltä sopii jo odotella välieräpaikkaa 400 metrin aitajuoksussa.

Lehikoinen kohensi kesäkuussa ennätystään kahdesti. Ensin hän juoksi Genevessä ajan 54,96 ja kuun lopussa Tukholmassa 54,80, joten Tuija Helanderin Suomen ennätys 54,62 on hänen ulottuvillaan.

MM-kisoissa Lehikoinen tosin juoksee sijoituksista eikä ennätystuloksista.

– Täällä ajoilla ei ole niin merkitystä. Välieräpaikka on realistinen tavoite, Lehikoinen totesi Suomen joukkueen mediatilaisuudessa.

Viimeistelyleirin harjoitukset Lehikoinen teki Creswellissä suomalaisvalmentajien Petteri Jousteen ja Marjukka Suihkon valvonnassa. Meuwlyn hän tapasi vasta Eugenessa pari päivää ennen alkueriä.

– Harjoittelu on ollut vähän kevyempää ennen kisoja ja valmistautuminen on sujunut tosi hyvin, Lehikoinen kertoi.

– Perjantaina oli vika aitatreeni. Se sujui hyvin. Sain tuntumaa juoksuun, aitoihin ja rytmitykseen. Täällä Eugenessa näen Laurentia ja hänkin näkee ennen kisoja, miten kulkee.

Luvassa vauhdikas kaksinkamppailu

Lajistaan Lehikoinen veikkasi tasokasta.

Sydney McLaughlin juoksi kesäkuussa Yhdysvaltain mestaruuskilpailuissa maailmanennätyksen 51,41. MM-kisoissa hän saa haastajakseen ennen muita Hollanin Femke Bolin.

– Jenkkien mestaruuskisoissa Sydney sai juosta aika yksin sen ennätyksen. MM-kisoissa hänelle tulee enemmän painetta ja rata on ilmeisen hyvä, joten kova kisa varmasti tulee, Lehikoinen ennakoi.

– Jos ei juosta maailmanennätystä, aika lähelle varmaan mennään.

Bol on juossut tällä kaudella 400 metrin aidat aikaan 52,27 ja viime vuonna aikaan 52,03. Myös Bol on Meuwlyn valmennuksessa.

------

Korjaus klo 4.18: Salla Sipponen kilpailee ensimmäistä kertaa MM-kisoissa, ei ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoissa.