Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eetu Valtola kohensi ennätystään Kouvolassa – Kilpa-Veikkojen kestävyysjuoksulla edessä hyvä tulevaisuus

Viikonlopun Kouvola Junior Gamesissa oli kisaamassa iso joukko Suur-Savon piirin yleisurheilijoita.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen 16-vuotias Eetu Valtola voitti 17-vuotiaiden 800 metriä ennätysajallaan 2.01,19 Kouvola Junior Gamesissa viikonloppuna. Parannusta aiempaan parhaaseensa tuli 39 sadasosaa. Seurakaveri Lauri Alm oli nopein P15-sarjan 2 000 metrillä ajalla 6.22,41. Matkan ennätyksestään hän jäi lähes 10 sekuntia.

Kilpa-Veikkojen kestävyysjuoksuvalmentaja Antti Nisonen on hyvillään yhä kasvavaan nuorten juoksijoiden määrään seurassa. Pitkäjänteinen työ on tuonut menestystä eri sarjoissa aivan Suomen kärkitasolla ja myös kansainvälisesti.

– Nyt on hyvä tilanne, kun saamme myös joukkueita eri juoksutapahtumiin. Meillä on lahjakkaita nuoria juoksijoita sekä tytöissä että pojissa. Täytyy muistaa, että osa heistä on harrastanut juoksua jo pitemmän aikaa, toisilla taas harrastus on vasta alussa, Nisonen sanoo.

Kouvolan kilpailujen N17-sarjan pituushypyssä Kilpa-Veikkojen Aada Äikäs oli ennätyksellään 541 toinen, Lotta Häkkänen kolmas (520) ja Sofia Kokko tasan viisi metriä kantaneella kauden parhaalla hypyllään viides. Samanikäisten Veera Kapiainen voitti kuulan tuloksella 12,41. Venla Kapiainen oli ennätyksellään 2.30,34 T15-sarjan 800 metrillä kilpailun neljäs ja Silja Kallioinen voitti saman sarjan kolmiloikan tuloksella 10,70.

Nuorimmissa ikäluokissa Kouvolan kaksipäiväisissä kilpailuissa oli alueelta mukana urheilijoita Kilpa-Veikkojen lisäksi Juvan Urheilijoista.