Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjan ruotsalaispäävalmentaja jätti tehtävänsä heikon EM-turnauksen jälkeen

Ruotsalaisluotsi Martin Sjögren jätti Norjan naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan paikan pieleen menneen EM-lopputurnauksen jälkeen.

Sjögren nimettiin Norjan päävalmentajaksi joulukuussa 2016. Hänen valmentajasopimustaan oli jäljellä vielä ensi vuosi, mutta Norjan jalkapalloliitto oli sopinut arvioivansa valmennusjatkoa EM-kisojen tulosten jälkeen.

Norja pelasi Englannin EM-turnauksessa alle odotusten ja jäi alkulohkoon. Joukkue voitti A-lohkossa ensin Pohjois-Irlannin 4–1, kärsi sitten nolon 0–8-rökäletappion Englannille ja taipui jatkopaikan ratkaisseessa lohkopelissä Itävallalle 0–1.

– Sain johtaa Norjan maajoukkuetta viiden ja puolen vuoden ajan muun muassa kolmessa arvoturnauksessa, ja tämä on ollut valmentajaurallani erityistä aikaa, Sjögren sanoi Norjan jalkapalloliiton tiedotteessa.

Norja jäi Sjögrenin valmennuksessa EM-alkulohkoon myös vuonna 2017, mutta kolme vuotta sitten joukkue eteni MM-puolivälieriin. Sjögrenin ohella myös joukkueen apuvalmentaja Anders Jacobson jätti tehtävänsä.

– Olemme kaikki pettyneitä kesän EM-suoritukseen. Jaamme vastuun tästä taantumasta, emme syyttele ketään. Tämä (päätös) on seurausta viime vuoden keskusteluista, kun sovimme (Sjögrenin ja Jacobsonin) jatkosopimuksista, Norjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Lise Klaveness viittasi EM-tulosvaatimukseen.