Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reetta Hurske tähtää MM-kisoissa kauden parhaaseen

Suomalaisista pika-aitureista ainoana MM-kisoihin selvinnyt Reetta Hurske on ollut alkukaudesta vauhdikkaassa ja varmassa vireessä. Hurskeelta on kolmen vuoden takainen ennätys 12,78 rikkomatta, mutta hän on hurauttanut 100 metrin aidat kuudesti alle 13 sekunnin ja parhaimmillaan uran toiseksi parhaaseen aikaan 12,88.

Hurske tähtää Eugenessa välieriin ja hyvään aikaan.

– Lähden kisoihin hyvällä fiiliksellä. Uskon, että kauden paras on tulossa. Se on vähimmäistavoite, Hurske kertoi joukkueen mediatilaisuudessa.

Hurske selviää välieriin perustasonsa suorituksella, mutta loppukilpailupaikka vaatisi todennäköisesti Suomen ennätyksen.

– Uskon, että vähän alle 13 sekunnin aika riittää alkuerissä jatkopaikkaan. En tosin tiedä lauantain säästä. Se on aamukarsinta eli voi olla aika viileää, eikä aamu muutenkaan sovi kaikille, Hurske pohdiskeli.

– Veikkaan, että välierissä pitää juosta alle 12,70 päästäkseen finaaliin.

Annimari Kortteen Suomen ennätys on 12,72.

Runsaasti välieräkokemusta

Hurske on jo kokenut arvokisajuoksija. Hän edusti Suomea Tokion 2021 olympialaissa ja juoksi Dohan 2019 MM-kisoissa välieräpaikan ajalla 12,96. Hän selviytyi välieriin myös Amsterdamin 2016 EM-kisoissa ja Berliinin 2018 EM-kisoissa.

MM-valmistelunsa Hurske on tehnyt tutuin rutiinein.

– Creswellin leirillä alkupäivät menivät niin, että tein vähän voimaa ja aitadrillejä, Hurske kertoi ohjelmastaan.

– Sunnuntaina tein päätreenin, jossa juoksin pitkää aitaa ja vähän pidempiä vetoja.

Kaksi päivää ennen starttia ohjelmassa oli vielä voimaharjoitus ja päivää ennen starttia oli tarkoitus juosta vielä "vähän aitaa".

– Sitten vain odotellaan kuntoa. Jalat tuntuvat hyviltä ja odotan innolla lauantaita, Hurske totesi.