Anttila neljäs frisbeegolfin Euroopan avoimissa – Yhdysvallat dominoi McMahonin johdolla

Frisbeegolfin Euroopan avoin mestaruusturnaus antoi näytön paikan kotimaisille kärkiheittäjille, kun kevät Yhdysvalloissa oli mennyt yksittäisiä valopilkkuja lukuun ottamatta heikosti.

Kotikenttäedun ajatteli tasoittavan voimasuhteita Nokialla, jonne maailman valiot kokoontuivat tällä viikolla taistelemaan eurooppalaisen frisbeegolfhistorian suurimmasta palkintopotista, 100 000 dollarista.

Monituhatpäinen yleisö ei päässyt juhlimaan, kun Niklas Anttila oli parhaana suomalaismiehenä neljäs. Hän pelasi neljä kierrosta Beast-kentällä 228 heitolla (24 alle parin).

Sijoitus on 20-vuotiaalle kuopiolaiselle uran paras arvoturnauksessa ja samalla korkein suomalaisen major-sijoitus neljään vuoteen.

Anttila ei kuitenkaan säteillyt onnesta.

– Jäi vähän piippuun, mutta ei pahasti. Olen varma, että tämä ei jää urani parhaaksi major-suoritukseksi, hän vakuutti.

Voittotaisteluun ei suomalaisella ollut asiaa, sillä eroa mestariin, Eagle McMahoniin kertyi peräti 18 heittoa.

Olkapäävamma piti yhdysvaltalaisen sivussa kolme kuukautta, eikä hän pystynyt paluukilpailussaan käyttämään kämmenpuolta ollenkaan, mutta oli taukonsa aikana harjoitellut vasemman käden rystyn.

– Voittaminen ilman suurta vahvuuttani (kämmenheitto) osoittaa ihmisille ja itselleni, kuinka monipuolinen olen. Yleistymiseen riittää, että yksi laittaa molempikätisyyden aluille, ja haluan olla se, McMahon kertoi.

Pokaali ei irronnut taistelutta. McMahon, 24, eteni viittä perättäistä voittoa puolustaneen maanmiehensä Paul McBethin kanssa kaikki neljä kierrosta rinta rinnan – eroa 72 väylän aikana oli enimmillään kolme heittoa.

Vasta noin viisimetrinen birdieputti 18. väylän korotettuun koriin päästi McMahonin piinasta.

– Tuntuu aivan uskomattoman mahtavalta. Olin voittanut monia huippuja, mutta en Paulia tiukassa taistossa. Tämä tuo paljon itseluottamusta kahteen seuraavaan majoriin.

Laji kehittyy, Yhdysvallat enemmän

Suomalaisia frisbeegolfpelaajia ja -ratoja tulee liukuhihnalta, ja meillä onkin Islannin jälkeen toiseksi eniten kenttiä asukasta kohden. Kotimaisen kiertueen kärkiryhmiin murtautuu parissa vuodessa, mutta harppaus, jolla saavuttaisi McMahonin ja McBethin kaltaisia supertähtiä näyttää mahdottomalta.

Euroopan avoimet pelattiin edellisen kerran kolme vuotta sitten. Silloin Jesse Nieminen oli viides, mutta hävisi McBethille vain viisi heittoa.

Anttilan mukaan isoja kilpailuja sekä tasaisuutta tarvitaan lisää, jotta eron voisi kuroa kiinni.

– Jos he tekevät virheen, toista ei tule ikinä perään. Ovat vain niin kylmäpäisiä ja tietävät aina, mitä tehdä.

Naisten sarjan kakkonen Eveliina Salonen, joka haastoi tiukasti 17-kertaista major-voittajaa, Yhdysvaltojen Paige Pierceä, sanoo, että hyvänä päivänä välimatkaa ei ole.

– Me suomalaiset olemme onnistuessamme samalla tasolla. Huonoilla kierroksille kokemus jyrää, Salonen pui.

Henna Blomroos täydensi Salosen suoritusta kolmannella sijallaan. Miehissä kymmenen joukkoon sijoittuivat Anttilan lisäksi kuudennen tilan jakaneet Nieminen ja Väinö Mäkelä sekä Mikael Häme ja Kristian Kuoksa, jotka olivat kahdeksansia.

Suomalaisten frisbeegolfkalentereihin on seuraavaksi merkitty SM-kilpailut Turussa 4.–7. elokuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka