Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susijengi täydentyi pelaajilla ja Teemu Rannikolla

Suomen miesten koripallomaajoukkue suuntaa loppukesän otteluihin pitkälti samalla miehistöllä, jolla maajoukkue operoi jo kesäkuussa. Tähtenä tuikkii NBA-pelaaja Lauri Markkanen. Mukaan nousevat Carl Lindbom, Henri Kantonen ja Max Besselink.

MM-karsinta- ja EM-kilpailuehdokkaisiin nimettiin kaikkiaan 23 pelaajaa.

– Koossa on raikas miehitys, jossa on mukavasti kokeneempia pelaajia, mutta ennen kaikkea nuorempia nimiä, jotka tulevat olemaan Susijengin kantavia voimia tällä vuosikymmenellä, päävalmentaja Lassi Tuovi avasi tiedotteessa.

– Meillä on hieno kesä edessämme ja tärkeät Tampereen, Liettuan ja Jyväskylän maaottelut ennen MM-jatkokarsintojen alkua ja pitkään odotettuja EM-kisoja.

Viime vuonna pelaajauransa lopettanut Teemu Rannikko vahvistaa Susijengin valmennusta.

Suomi kohtaa elokuun ensimmäisellä viikolla Tampereella kahdesti Belgian. Seuraavalla viikolla on edessä tuplapelireissu Liettuaan. Suomi isännöi Jyväskylässä Ukrainaa 18. elokuuta ja valmistautuu elokuun lopun MM-karsintoihin, joissa Tampereella vastassa on Israel ja Tallinnassa Viro.

Suomi pelaa EM-kilpailujen alkulohkonsa syyskussa Tshekissä.

– Keskikesä oli onnistunutta aikaa paitsi tuloksien puolesta, myös siksi, että saimme ensimmäistä kertaa leiritettyä muutaman viikon ajan tätä miehistöä. Yhdessä vietetyt päivät ja kokemukset tulevat varmasti olemaan meille hyödyllisiä tulevaisuudessa, päävalmentaja Tuovi kertoi.

– On myös hienoa päästä pitkästä vetämään kunnon moniviikkoinen leiritys, jossa saamme valmistella, harjoitella ja kokeilla asioita. Valmistavat maaottelut antavat meille mahdollisuuden kehittää omaa peliämme ennen loppukesän ja alkusyksyn otteluita, joissa voimme saavuttaa hienoja asioita.