Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten Leijonien MM-ryhmään jukuripelaajia – Aatu Räty tähdittää nimekästä nimilistaa

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat aloitetaan uudelleen elokuussa. Maajoukkueeseen mahtui entisiä ja nykyisiä Jukureita.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan tänä vuonna poikkeuksellisesti elokuun aikana vuodenvaihteen turnauksen keskeytymisen takia. Suomen maajoukkue laati keskiviikkoiltana päävalmentaja Antti Pennasen johdolla lopullisen pelaajalistan, jossa on mukana Jukuri-taustaisia jääkiekkoilijoita.

Ensi kaudellakin jukuripaidassa pelaava puolustaja Joni Jurmo oli valittujen joukossa. Viime kaudella 50 runkosarjaottelua pelannut pakki murtautui MM-joukkueeseen niin sanottuna uutena pelaajana, sillä hän ei ollut joulu-tammikuun turnauksessa mukana. Samaa voi sanoa myös Aatu Rädystä, joka sensaatiomaisen SM-liigakauden jälkeen tuikkii maajoukkueen kirkkaimpien tähtien joukossa.

Räty ei ollut talvella järjestetyissä MM-kisoissa, vaikka häntä oltiin sinne alunperin viemässä. Tuolloin kisareissu jäi väliin Jukureiden koronakaranteenin takia. Alkuvuodesta Räty oli taas huippuiskussa ja jatkoi huikeaa kauttaan Mikkelissä. Koko runkosarjan ajalta 41 otteluun syntyivät tehot 13+27.

Ensi kaudella Räty kilpailee näytönpaikoista NHL-seura New York Islandersissa. Rädyltä odotetaan MM-kisoissa näyttäviä suorituksia muiden NHL-lupausten, kuten Brad Lambertin, Joakim Kemellin ja Topi Niemelän ohella.

– Vaakakupissa painoivat muun muassa roolit, ylivoima- ja alivoimaosaaminen ja kätisyydet. Luotimme valinnoissa vahvasti historiaan ja yhteisiin kokemuksiin. Siihen joukkueeseen, joka vuodenvaihteessa oli koolla, on tehty vain vähän muutoksia, Pennanen kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Nuorten Leijonien viimeisissä harjoitusotteluissa pelannut Samu Tuomaala jäi niukasti kisajoukkueen ulkopuolelle. Oikea käsi alhaalla laukova hyökkääjä on Rädyn tavoin Oulusta Mikkeliin saapunut lainapelaaja.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Edmontonissa 9.–21.8.

Juttua korjattu 15.50: Kerroimme aiemmin virheellisesti, että Räty jäi joulu-tammikuun MM-turnauksen joukkueesta ulos pelillisten suoritusten takia.