Bouncersin Anni Pajunen pani puoliaikajuhlat käyntiin MM-kisoissa – Suomi kiusasi Yhdysvaltoja ja teki historiaa

Suomen joukkue oli sensaatiomaisesti johtoasemassa ylivoimaista ennakkosuosikkia vastaan.

Amerikkalaisen jalkapallon MM-kisat Vantaan Myyrmäessä ovat siirtyneet mitalipelivaiheeseen. Keskiviikkona välierissä nähtiin sensaatiomaisia suorituksia, kun emäntämaa Suomi laittoi lajin suvereenin hallitsijan Yhdysvallat kahteen otteeseen takamatkalle.

Suomen joukkue siirtyi toisella hyökkäysvuorollaan kolmen pisteen johtoon Laura Pulkkasen potkumaalilla. Pisteet olivat Suomelle historian ensimmäiset Yhdysvaltoja vastaan. Iso kiitos Suomen hyvälle etenemispelille kuului muun muassa Mikkelin Bouncersin Emilia Kempille, joka keskushyökkääjänä antoi Suomelle tärkeitä jaardeja.

Yhdysvallat kuittasi nopeasti touchdownilla, ja vierasjoukkueen lämmetessä alkoi näyttää siltä, että Suomi olisi jälleen saamassa rökityksen suurvallalta. Sinivalkoiset eivät kuitenkaan masentuneet johtoasemansa menetyksestä vaan onnistuivat hankkimaan sen takaisin. Tytti Kuusinen vei pallon maaliviivan ylitse, ja tällä touchdownilla sekä lisäpisteellä Suomi johti 10–7.

Yhdysvalloilla oli vielä aikaa hyökätä ennen puoliaikaa. Myyrmäen sensaatio, Myyracle, kuitenkin varmistui, kun Bouncersin Anni Pajunen katkaisi tähtipelinrakentaja Brittany Bushmanin heiton ja aloitti Suomen joukkueessa lyhytkestoiset juhlat.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Yhdysvaltojen joukkue on ollut puoliajalla tappiolla naisten MM-turnauksessa. Toiselle jaksolle mentäessä ei kuitenkaan ollut epäselvää, kumpi joukkueista oli parempi. Yhdysvallat sai pelin kulkemaan molempiin suuntiin ja voitti välierän 10–28.

Lopputulos on sikäli historiallinen, että Yhdysvallat ei ole koskaan ollut näin tiukoilla. Maan toiseksi tasaisin peli nähtiin vuonna 2017, kun MM-finaalissa Kanada hävisi sille 16–41.

Suomen turnaus päättyy sunnuntain pronssiotteluun, jossa vastaan asettuu Isolle-Britannialle taipunut Kanada. Turnauksen avauspelissään Suomi voitti Ruotsin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka