Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susijengi taipui Belgialle Hakametsässä – "Tultiin väärällä mentaliteetilla"

Tiukille se meni, niin kuin tapana on, mutta tällä kertaa Suomen miesten koripallomaajoukkueen kirikyky ei riittänyt päätössummeriin saakka. Belgia kaatoi Suomen elokuun lopun MM-jatkokarsintaan ja syyskuun EM-kilpailuihin valmistavassa ottelussa 75–71 (42–43) Tampereen Hakametsässä.

Suomi toipui vaikean alun jälkeen hyvin mukaan Belgian rytmiin ja johti ottelua 61–60 vähän ennen päätösneljänneksen puoliväliä. Petteri Koposen kaksi vapaaheittoa ja Sasu Salinin kolmonen toivat Susijengin vielä tasoihin 68–68, mutta sen jälkeen Belgia karkasi tavoittamattomiin.

– Tässä oli vähän syksyn ensimmäisen pelin vauhtia molempien osalta, Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi sanoi.

– Meille tuli lopussa kaamea määrä menetyksiä, ja tehtiin paljon ei-kontrolloituja juttuja. Tietysti se on ihan inhimillistä, kun oli paljon pelaajia, jotka eivät ole pelanneet isoja minuutteja. Loppu olisi ollut kummalle tahansa käännettävissä, korjataan se lauantaille.

Ilman muun muassa isokokoisia Lauri Markkasta, Alexander Madsenia ja Mikael Jantusta pelannut Suomi jätti vieraille runsaasti tilaa ja vapauksia mellastaa korin alla.

– Belgia teki varsinkin alussa korin alta kaikki korit, eikä heittänyt kaukaa ollenkaan. Sitä saatiin kyllä jo kiinni tämän pelin aikana, Tuovi sanoi.

Nkamhoua kirjasi ennätyspisteensä

Susijengin heittopeli sakkasi varsinkin kolmosviivan takaa, josta Suomi haki aktiivisesti ratkaisuja. Tehokkaimmaksi suomalaispelaajaksi nousi kuudennen A-maaottelunsa pelannut Olivier Nkamhoua, joka kirjasi ennätyspisteensä (14) maajoukkueessa.

– Tiedän, että pärjään täällä hyvin, en ole ollut missään vaiheessa huolissaan pisteiden osalta. Uskon siihen, että kukaan ei pysty minua täällä puolustamaan. Kun vain pelaan oman pelin oikein, enkä hae turhia heittoja, Nkamhoua sanoi.

Vaikka 22-vuotias Tennesseen pelaaja onnistui pisteiden valossa, löysi hän silti paljon petrattavaa pelistään

– Puolustuspäästä pitää päästä parempaan rytmiin ja hyökkäyksessä pitää tiedostaa, mistä tulee mulle parhaat heitot.

Nkamhoua ihmetteli Suomen vaisua alkua, jonka aikana Belgia luikahti 10 pisteen karkumatkalle, jota Suomi joutui jahtaamaan siitä eteenpäin.

– Rehellisesti, saatettiin tulla vähän väärällä mentaliteetilla tähän otteluun. Saatettiin unohtaa, että tämä on taas maajoukkuepeli ja pitää tulla kovaa alusta asti. Tänään ei löydetty oikeaa mentaliteettia heti alkuun.

Blomgren debytoi

Hakametsän kamppailussa nähtiin yksi uusi susikasvo, kun Salon Vilppaan Perttu Blomgren, 20, teki ensiesiintymisensä A-maajoukkueessa ja pelasi 13.36 minuuttia.

– Perttu näytti minkä takia on pelannut niin loistavan kauden Vilppaassa. Hänen puolustuspelinsä toi meille ihan erilaista ilmettä. Otti täysin paikkansa ja pelasi isot minuutit. Valmentajalle se aiheuttaa pelkkää hymyä, kun kilpailu kovenee, Tuovi sanoi ensikertalaisesta.

Susijengin loppukesä jatkuu helteisenä. Lauantaina pelattavan Belgia-ottelun jälkeen Suomi kohtaa Liettuan kahdesti vieraissa ja Ukrainan Jyväskylässä.

Elokuun lopussa Suomi kohtaa vielä Israelin ja Viron MM-jatkokarsinnassa ennen syyskuun alussa alkavia EM-kilpailuja.