Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susiladies kukisti Islannin Hakametsässä perjantai-iltana

Suomen naisten koripallomaajoukkue voitti helposti ensimmäisen harjoitusmaaottelun Tampereella, kun Islanti kukistui perjantaina Hakametsässä lukemin 89–67 (49–26).

Suomi aloitti räjähtävästi ja johti ottelua jo ensimmäisellä jaksolla 13–0, suurimmillaan johto oli jo 34 pistettä. Päävalmentaja Pekka Salminen antoi peliaikaa kaikille 13 pelaajalle melko tasaisesti. Tehokkaimmat olivat Annika Holopainen 17 pisteellä sekä Sara Bejedi 12 pisteellä.

– Pelasimme ajoittain todella hyvin, mutta ei läheskään koko aikaa. Menimme vähän vastustajan mukaan. Sunnuntaina Ruotsia vastaan tulee paljon kovempi peli ja odotan sitä innolla, maanantaina lähden takaisin Floridaan, Bejedi sanoi.

Bejedillä on jäljellä kaksi vuotta Florida Staten yliopistossa Tallahasseessa.

– Olen saanut yliopistoltani luvan tulla marraskuun otteluihin mukaan. Ensi kausi on tärkeä, sillä jos menee hyvin niin ensi kesänä voisi pyrkiä draftiin mukaan.

Perjantain kokoonpanosta myös Janette Aarnio lähtee yliopistoon, mutta hänen kohdallaan tilanne on auki marraskuun suhteen. Toisaalta naisten NBA:ta pelaava Awak Kuier on käytettävissä marras- ja helmikuussa.

Tulevan sunnuntain ottelu on viimeinen kesän harjoitusmaaotteluista. Marraskuussa jatkuvat EM-karsinnat. Suomi on jo pelannut kaksi B-lohkon kuudesta ottelusta.

Viime marraskuussa Liettua voitti Suomen numeroin 69-59 ja Ukraina 77-71, marraskuussa Susiladies kohtaa Ranskan vieraissa ja Liettua kotona. Karsinnat ensi vuoden EM-kisoihin päättyvät helmikuussa.

Ruotsi vastassa sunnuntaina

Sunnuntaina Suomi kohtaa Ruotsin, ja valmentaja Salmisella on mietteet jo käännetty tulevaan koitokseen.

– Tavoite olisi, että useampi pelaaja pelaisi selvästikin yli 20 minuuttia. Mutta sitten näkee, että jaksavatko he puolta tuntia, Ruotsilla on hyvät takamiehet, Salminen sanoi.

Islantia vastaan Salminen kokeili puolustuspäässä muutamaa juttua, jotka eivät hänen mukaansa toimineet kovin hyvin. Myös Ruotsia vastaan kokeillaan eri kuvioita.

– Näiden maaotteluiden tavoite on saada pelaajille yhteisiä kokemuksia. Ruotsikin pitää voittaa, mutta tietyllä tavalla, Salminen tiivisti.