Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperä kavensi eron Tänakiin 8,4 sekuntiin – Suomen MM-rallissa jäljellä enää neljä erikoiskoetta

Hyundain virolaiskuljettaja Ott Tänak on matkalla uransa kolmanteen Jyväskylän MM-rallin voittoon, kun kilpailua on Keski-Suomessa jäljellä enää sunnuntain ajopäivä. Kisan kärkipaikkaa perjantaiaamusta lähtien pitänyt Tänak johtaa kilpailua 18 erikoiskokeen jälkeen 8,4 sekunnin erolla Toyotan Kalle Rovanperään.

Kilpailu päättyy sunnuntaina neljään erikoiskokeeseen.

MM-sarjan ylivoimainen kärkinimi Rovanperä aloitti kisapäivän neljänneltä sijalta ja saavutti Tänakia kahdeksan erikoiskokeen aikana kaikkiaan 12,6 sekunnilla. Ero kaventui eniten päivän päättäneellä 18. erikoiskokeella, kun Rovanperä kukisti Tänakin 3,1 sekunnilla.

Rovanperä kirjasi lauantaina itselleen peräti kuusi pohja-aikaa, joista yhden hän jakoi Tänakin kanssa.

– Ihan hyvä päivä taas. Yritimme kuroa eroa kiinni, mutta Ott ajaa myös sen, minkä pääsee. Ei ole oikein mahdollista mennä kovempaa. Nyt on hyvät pisteet tulossa, joten yritetään päästä sunnuntaina maaliin, Rovanperä kommentoi 18. etapin eli Vekkulan kakkospätkän maalissa.

Tänak oli myös tyytyväinen ajopäivään.

– Tämä sijoitus on edelleen meille aikamoinen yllätys. Tämä oli hyvä päivä, koska luulimme, että häviäisimme enemmän, virolainen sanoi.

Aurinko häikäisi Lappia

Toyotan Esapekka Lappi kärsi epäonnesta iltapäivällä, kun irtokivi kimposi suomalaisen ajokin tuulilasiin. Illan päätöspätkillä näkyvyyden kanssa tuskaillut Lappi putosi kisassa kolmannelle sijalle ja on Tänakia 35,2 sekuntia perässä.

Illan päätösosuudella Lappi ajoi varman päälle ja jäi Rovanperän pohja-ajasta 18,3 sekuntia.

– Nyt ajaminen oli pahinta. Aurinko paistoi matalalta ja joissain kohdissa ei ollut yhtään näkyvyyttä. En uskaltanut pyyhkiä tuulilasia, ettei se mene enempää rikki. Ajaminen oli painajaismaista, mutta olemme tässä, Lappi sanoi maalialueella.

Kolmas sija on turvallisesti Lapin hyppysissä, sillä neljäntenä oleva Elfyn Evans oli illalla ongelmissa autonsa jousituksen kanssa. Lappi johtaa Evansia 44,5 sekunnilla.

Sunnuntaina ajetaan kaksi erikoiskoetta niin Oittilassa kuin Ruuhimäelläkin.