Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koukkula laittoi Lipsasen ahtaalle kolmiloikassa

Simo Lipsanen ja Topias Koukkula kävivät Joensuun Kalevan kisoissa hienon kamppailun kolmiloikan Suomen mestaruudesta. Koukkula ennätti toivoa mestaruutta, kun hän ponnisti viimeisellä yrityksellään yli 16 metrin, mutta Lipsanen nousi kilpailun viimeisellä hypyllä voittoon.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Lipsanen otti seitsemännen Kalevan kisojen mestaruutensa kauden kotimaisella kärkituloksella 16,24. Koukkula pääsi neljännen kerran urallaan yli 16 metrin. Raja ylittyi sentillä.

– Piti vain luottaa itseensä ja yrittää rennosti täysillä, Lipsanen kertoi tunnelmistaan ennen viimeistä hyppyvuoroa.

Lipsanen loukkasi hallikauden viimeisessä kilpailussaan kinkkajalkaa ja kilpaili sunnuntaina vasta toista kertaa tänä kesänä. Mestaruus ja voittotulos antoivat hänelle mukavasti itseluottamusta matkalle Münchenin EM-kisoihin.

– Taustat huomioiden täytyy olla tyytyväinen tähän tulokseen. Oli tärkeää, että sain nyt hypättyä kuusi kierrosta kovalla vauhdilla. Kunnon pitäisi nyt kaiken järjen mukaan olla nousussa, joten EM-kisojen loppukilpailu on realistinen tavoite, Lipsanen kertoi.

Koukkula te ki kilpailun

Lipsanen rimpuili kilpailun ensimmäiset kierrokset selvästi alle 16 metrissä. Vire terävöityi, kun Koukkula meni viidennellä kierroksella johtoon ja ylsi kuudennella 16 metriin.

– Iso kiitos Topiakselle. Lämpenin hitaasti, mutta kisatilanne sytytti, kun kaveri meni ohi. Nautin tiukasta kisasta, Lipsanen kehui kilpakumppaniaan.

Koukkula ennätti toivoa mestaruutta, mutta hän kokosi silti yleisön kannustamaan Lipsasta tämän viimeisellä hyppyvuorolla.

– Kävi jo mielessä, että "nyt tai ei koskaan", kun pääsin 16 metriin, Koukkula vahvisti.

– Salaa mielessäni toivoin, ettei Simo tällä kertaa menisi ohi, mutta niin siinä taas kävi vaikka miten monetta kertaa.

Koukkula osasi silti nauttia kakkossijasta, hyvästä tuloksesta ja hienosta kilpailusta, joka oli hänen ansiotaan.

– Kai siitä voi olla ylpeä, Koukkula hymyili.

Koukkula oli iloinen myös siitä, että hän saa syyskuussa kilpailla Ruotsi-ottelussa ensi kertaa Olympiastadionilla.

– Tosi hienoa päästä stadikalle, Koukkula jatkoi.

Espoon Tapioiden Veikko Nugraha otti kolmiloikassa SM-pronssin tuloksella 15,56.