Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurikeskuksen johtaja Vuori kiistää MTV:n tiedot lähdöstään Jokerien keulakuvaksi

Hiihtoliiton entinen puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori kiistää MTV:n uutisen, jonka mukaan hän olisi ehdolla jääkiekon Liigaan paluuta tavoittelevan Jokerien keulakuvaksi. Vuori kertoi STT:lle, että hän on kesälomallaan sparrannut Jokerien uutta tulevaisuutta rakentavaa ryhmää, mutta ei ole lähdössä Jokerien johtoon.

– Virallisesta roolista Jokereissa ei ole ollut puhetta. Minulla on kaupallisesti vahva tausta, ja olen auttanut myös monia urheilujärjestöjä, kuten Palloliittoa, Uimaliittoa ja Urheiluliittoa, Vuori kertoi.

Vuori työskentelee nykyisin Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdon johtajana. Helsingissä toimiva Tahto tunnettiin aiemmin Urheilumuseona.

– Viihdyn nykyisessä tehtävässäni hyvin, Vuori korosti.

Hän kertoi olleensa Jokerien kannattaja vuodesta 1974 ja toivoo suomalaisen urheilun kannalta, että perinteikäs helsinkiläisseura palaisi kotimaan kiekkoiluun. Vuorella ei ole kuitenkaan suunnitelmia siirtyä seuran palkkalistoille eikä toimia operatiivisesti seurassa oman työnsä ohessa. Hän on vapaaehtoispohjalta Åminneforsissa toimivan Nordcenter Golf & Country Club -seuran puheenjohtaja.

Vuoren näkyvin urheilun luottamustoimi oli Hiihtoliiton puheenjohtajuus vuosina 2013–2017. Tuona aikana Lahti isännöi MM-hiihtoja vuonna 2017.

Vuori on työskennellyt johtotehtävissä useissa yrityksissä, kuten yhteystieto- ja mediayhtiö Fonectassa, urheiluvaatevalmistaja Haltissa ja markkinointi- ja sisältöpalveluyhtiö Granossa.

Lisenssihakemuksen takaraja lokakuun lopussa

Jokerien tulevaisuus on avoin. Seura jätti jääkiekkoliiga KHL:n viime kevättalvella Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Helsinkiläisseuralta jäivät pelaamatta kevään pudotuspelit, ja useat pelaajat vaihtoivat seuraa.

Jokerit tavoittelee paluuta Liigaan kaudeksi 2023–24. Jos seura haluaa toteuttaa aikeensa, Jokerien pitää jättää lisenssihakemus Liigaan 31. lokakuuta mennessä ja lunastaa Liigan osake.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi heinäkuussa, että Jokerienkin mahdollinen hakemus käy läpi tiukan seulan. Liiga edellyttää seuralta urheilullista ja taloudellista suorituskykyä.

Toistaiseksi Jokerit ei ole paljastanut uutta omistuspohjaansa, vaikka entinen Jokerien pelaaja, NHL-legenda Teemu Selänne lupaili Helsingissä heinäkuun alussa pelatussa Bermuda-tennisturnauksessa uutisia heinäkuun aikana. Selänne kertoi silloin olevansa mukana Jokerien omistajissa.

Liiga korosti heinäkuussa tiedotteessaan, että Jokerien on katkaistava kaikki siteensä KHL-liigaan, jotta se voi pelata Liigassa. Jokerien omistaja Jari Kurri toimi myös KHL:n hallituksessa.