Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Jukurit hakee uusia yllätyksiä uudistuneella ryhmällä – Seuraavaksi vastassa KooKoo, Länsi-Savo striimaa ottelun

Jukurit lähtee alkavaan syksyyn kaikesta huolimatta tutusta asemasta.

Mikkelin Jukurit oli kieltämättä viime SM-liigakauden suurimpia yllättäjiä, kun debyyttinsä liigavalmentajana tehnyt Olli Jokinen ohjasi joukkueensa vain kolmen pisteen päähän runkosarjavoitosta. Vaikka pudotuspeleissä ei tullut samanlaista menestystä, oli Jukurien vuosi vertaansa vailla.

Uusi kausi, uudet sensaatiot. Mikkelin Jukurit lähtee alkavaan syksyyn kaikesta huolimatta tutusta asemasta. Mestarisuosikiksi ei SM-liigan pienempiin kuuluvasta Jukureista vielä ole, joten pääsy pudotuspeleihin lasketaan Kalevankankaalla varmasti suureksi onnistumiseksi. Joukkueen uusi valmentaja, NHL- ja maajoukkuekonkari Toni Lydman sen sanoikin, että pudotuspeleissä on sitten kaikki mahdollista.

Alkavaa SM-liigakautta on odotettu poikkeuksellisen paljon. Kiitos KHL:n ja Jokereiden tyhjentymisen, Suomen pääsarjaan on saapunut valtaisa määrä Euroopan huippupelaajia. Kärpät, Tappara, Ilves, TPS ja muut kilpailijat ovat vuorollaan napsineet nimekkäitä vahvistuksia rosteriinsa jättäen Jukurit onkimaan pienempiä vonkaleita.

Olli Jokinen ei näytä huolestumisen merkkejä, ja jukuripelaajat luottavat SM-liigan parhaaksi palkittuun valmentajaan kuin vuoreen. Jukurit menetti kevään ryhmästään profiilipelaajansa Petrus Palmun, Aatu Rädyn ja maalivahti Oskari Salmisen suurempiin ympyröihin. Mutta lopulta menetykset jäivät sensaatiojoukkueessa varsin vähäisiksi. Luotto nykyiseen Jukurit-porukkaan näkyi esimerkiksi ruotsalaisten peliaikasyöppöjen Linus Nässenin ja Niclas Lundgrenin jatkosopimuksina.

Jukureiden kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen ei jäänyt seuraamaan pelaajamarkkinoita sivusta, vaan sai tuotua Mikkeliin laadukasta uutta osaamista. Voittajaluonnetta lisäävät tuore olympia- ja MM-voittaja Frans Tuohimaa, suomikiekon taiteilija Juhamatti Aaltonen sekä mielenkiintoiset tshekkiveljekset Ondrej ja Michal Kovarcik. Kuopiolainen Miikka Pitkänen tuo hyökkäyspäähän omat tehonsa. Mielenkiintoista on myös nähdä onnistuvatko nuorisokaartin jäsenet ottamaan seuraavan askeleen kohti liigan huippua. Samu Tuomaala, Patrik Puistola, Niko Huuhtanen sekä Joni Jurmo toivovat pelaavansa lähivuosina rapakon takana maailman parhaassa jääkiekkosarjassa. Heidän onnekseen valmennusryhmästä löytyy yli 2 000 NHL-ottelun verran kokemusta.

Jukureiden harjoituskausi käynnistyi keskiviikkona vakuuttavalla 1–4-voitolla HIFK:sta. Kotonaan Jukurit pelaa torstaina 18.8, kun vastaan asettuu neljän parhaan joukkoon päässyt Kouvolan KooKoo. Joukkueet kohtaavat myös Liiga-kauden avauksessa 14. syyskuuta samaisessa hallissa, joten harjoitusottelusta olisi henkistä yliotetta tarjolla. Länsi-Savo striimaa ottelun. Selostajana Ville Niskanen. Kello 18.30 käynnistyvä ottelu on kaikkien Länsi-Savon tilaajien katsottavissa.