Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Samuel Purolan tatsi jäi Joensuuhun – rankkasade siirsi kilpailujen alkua lähes puolella tunnilla

Suomen ennätysmies Samuel Purola jäi tavoitteistaan yleisurheilun EM-kilpailujen miesten 200 metrin kilpailussa. Jopa ennätysmahdollisuutta väläytelleen juoksijan matka katkesi torstai-illan välierissä aikaan 20,83.

– Vähän väsynyttä oli. En saanut mitään irti toisessa juoksussa, Purola sanoi.

Hän juoksi aamun alkuerässä ajan 20,77 ja selvisi aikavertailun kautta välieriin. Välierässä hän sai ulkoradan, joka sopii isolle miehelle sisärataa paremmin.

– Ei sikäli voi olla tyytyväinen. Siinä oli kaikki ainekset, rata ja hyvä tunnelma, kaarteessa olleet yleisön melussa juossut Purola sanoi.

Lämmittelyn aikana rankkasade valtasi Münchenin olympiapuiston ja ajoi osan urheilijoista halliin lämmittelemään. Kisojen aloittamista lykättiin liki puolella tunnilla.

– Sade venytti puoli tuntia lämmittelyä, mutta ei ratkaisevasti muuta mitään. Oli todella väsynyttä alusta asti. Edellinen hyvä juoksu on Ruotsinmaalta.

Purola juoksi heinäkuussa Ruotsissa SE:n 20,45. Piikkarit liikahtivat mukavasti vielä Kalevan kisoissa Joensuussa, kun Purola otti 200 metrin SM-kullan ja 100 metrin SM-hopean.

– Tatsi on ollut hukassa Kalevan kisojen jälkeen.

Purola jatkaa EM-kilpailujaan perjantaina 4x100 metrin viestin alkuerissä. Sateen odotetaan olevan vielä rankempaa.

– Ukkospuoli on enemmän huolena. Pikkusade ei ole ketään koskaan tappanut. Sitten mennään halliin lämmittelemään.

Britannian Charles Dobson piti parasta vauhtia Purolan erässä, kun hän juoksi ajan 20,21. Viimeinen loppukilpailuun riittänyt aika oli 20,38.

Camilla Richardsson oli ennätyksellään kymmenes

Camilla Richardsson sijoittui 5 000 metrillä kymmenenneksi. Richardsson kohensi kilpailussa ennätyksensä aikaan 15.16,71.

Ilona Mononen sijoittui juoksussa 18:nneksi ajalla 16.10,97.

Saksan Konstanze Klosterhalfen otti 5 000 metrin mestaruuden ajalla 14.50,47. Turkin Yasemin Can oli toinen ja Britannian Eilish McColgan kolmas.

Saga Vanninen otteli kymppisijan

Nuorten maailmanmestari Saga Vanninen sijoittui EM-kisojen 7-ottelussa kymmenenneksi. Vanninen keräsi seitsemästä lajista 6 045 pisteen tuloksen.

Kaksinkertainen olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Belgian Nafissatou Thiam voitti uransa toisen Euroopan mestaruuden tuloksella 6 628. Puolan Adrianna Sulek otti hopean, ja Sveitsin Annik Kälin sijoittui kolmanneksi.

Jakob Ingebrigtsen viimeisteli EM-tuplansa soolojuoksulla

Norjan Jakob Ingebrigtsen varmisti tavoittelemansa tuplamestaruuden ylivoimaisella näytöksellä 1 500 metrin juoksussa. Ingebrigtsen otti johtopaikan kilpailun ensimmäisellä kierroksella ja juoksi mestariksi kisaennätyksellä 3.32,76.

Ingebrigtsen ehti jo voittaa kisoissa 5 000 metrin kilpailun, ja hän voitti samanlaisen tuplan myös Berliinin EM-kisoissa vuonna 2018.

Ingebrigtsen, 21, saavutti Eugenen MM-kisoissa 5 000 mestaruuden, ja viime vuonna hän juhli Tokion olympialaisissa 1 500 metrin voittoa.

Britannian Jake Heyward sijoittui Münchenin 1 500 metrillä toiseksi ajalla 3.34,44. Espanjan Mario Garcia sijoittui juoksussa kolmanneksi.

Katsojat pakenivat suojaan sateelta

EM-kilpailujen iltasessio piti keskeyttää Müncheniin iskeneen rankkasateen ja ukonilman takia, mutta 25 minuutin aikatauluvenyttelyn jälkeen kilpailut pääsivät alkamaan.

Kisajärjestäjän vaaralliseksi luokitteleman sään iskiessä olympiastadionin kattamattomat katsomot tyhjenivät sukkelaan tahtiin. Kenttäkuuluttaja pyysi katsojia hakeutumaan stadionin katsomoalueen ulkopuolella olevien katoksien tai katetun pääkatsomon suojiin.

Nykyaikaisista stadioneista poiketen persoonallisen ja historiaa huokuvan Münchenin olympiastadionin katsomoista on katettu vain noin puolet. Pääkatsomon katoksen alle muodostuikin oitis mojova ruuhka. Kisajärjestäjät kehottivat katsojia seuraamaan turvallisuushenkilöstön ohjeita.

Myös stadionin lähellä oleva alkulämmittelykenttä kastui, mutta muutama urheilija temppuili sadetta uhmaten. Esimerkiksi Saksan pituushyppääjätähteä Malaika Mihamboa sade ei vaikuttanut haittaavan.