Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyundain Neuville ja Tänak venyttivät eroa Toyotan Evansiin ja Lappiin

Hyundai-tallin kaksikko Thierry Neuville ja Ott Tänak selvittivät Belgian MM-rallin ensimmäisen osuuden vauhdikkaimmin. Belgialainen Neuville johtaa kilpailua kahdeksan erikoiskokeen jälkeen 2,5 sekunnilla virolaiseen tallitoveriinsa.

Neuville nousi kilpailun kärkeen edellisellä erikoiskokeella ja kasvatti viimeisellä pätkällä etumatkansa sekunnin kymmenyksistä sekunteihin.

Kilpailun alkua hallinnut Toyota-tallin brittikuljettaja Elfyn Evans ajaa kolmantena, mutta ero kärkeen venähti päivän päätteeksi 13,7 sekuntiin. Tallitoveri Esapekka Lappi jäi kärjestä tasaisesti, mutta neljäs sija on tukevasti hänen hallussaan.

Lappi on jäänyt 37,3 sekuntia kärjestä.

Kilpailu jatkuu lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina. Kilpailu kattaa kaikkiaan 20 erikoiskoetta.

Rovanperä keskeytti Belgian MM-rallin

Toyotan Kalle Rovanperällä oli teoreettinen mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruutensa jo Belgian MM-rallissa, mutta suomalaisen menestystoiveet haihtuivat jo kilpailun toisella erikoiskokeella. Rovanperä ajoi ulos ja joutui keskeyttämään rallin, kun suomalainen osui mutkassa tien vieressä olevaan syvennykseen.

Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen ajokki pyöri useaan otteeseen ympäri, mutta he pääsivät autosta hyvävoimaisina ulos.

– Pääasia, että he ovat kunnossa. Tuollaiset ulosajot ovat tyypillisiä täällä jyrkkien ja terävien ojien takia. Jos sellaiseen osuu, peli on ohi, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi Dirtfish-sivuston mukaan.

Toyota pyrkii saamaan Rovanperän auton kuntoon, jotta suomalainen voisi jatkaa rallia lauantaina. Helppoa se ei kuitenkaan ole, sillä ajokki sai tällissä pahoja vaurioita.

Keskeytys oli Rovanperälle tämän kauden ensimmäinen.

Rovanperä ehti ajaa Belgiassa pohja-ajan kisan avauserikoiskokeella. Belgian MM-rallin jälkeen kalenterissa on enää neljä osakilpailua.