Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teemu Selänteen yhtiön neuvottelut Jokerien viemisestä takaisiin Liigaan raukesivat – Harry Harkimo kiistää Ilta-Sanomien tiedot, joiden mukaan hän vaikuttaisi toisen sijoittajaryhmän taustalla

Venäläisvetoisen KHL-jääkiekkoliigan jättäneelle Jokereille ei ole luvassa oikotietä kotimaiseen Liigaan. Jokerit on keskustellut mahdollisuuksista viedä helsinkiläisjoukkue Liigaan ulkopuolisen taustaryhmän kanssa, mutta neuvottelut ovat rauenneet.

Neuvotteluissa Jokerien kanssa on ollut Naurava Narri -niminen osakeyhtiö, jonka hallitukseen kuuluvat muun muassa menestyksekkäät jääkiekkourat pelanneet Jokerien kasvatit Teemu Selänne ja Keijo Säilynoja.

Osakeyhtiö on kesän aikana tunnustellut mahdollisuuksia perustaa uudestaan Helsingin Jokerien edustuskiekkoilu niin sanotusti puhtaalta pöydältä.

– Tavoitteenamme on ollut mahdollistaa Helsingin Jokerit ry:n vastuulla olevalle junioritoiminnalle pitkäaikainen ja vakaa tuki, kertoo hallituksen jäsen Selänne tiedotteessa.

Toinenkin taho kiinnostunut

Kotimaisen Liigan mukaan sitä on lähestynyt Naurava Narri Oy:n lisäksi hiljattain toinenkin taho, joka on kiinnostunut jääkiekon pääsarjan lisenssiprosessista.

Hankkeen tarkempi kokoonpano tai taustat eivät ole Liigan tiedossa, eikä Liiga ole käynyt heidän kanssaan virallisia keskusteluja liittyen sarjapaikan tavoittelemiseen.

Ilta-Sanomien mukaan toisen sijoittajaryhmän taustalla vaikuttaisi seuran entinen omistaja, kansanedustaja Harry Harkimo. Harkimo kuitenkin kiisti Ilta-Sanomien tiedot.

– Olen jo kauan aikaa sit tehnyt päätöksen että keskityn politiikkaan. En ole millään lailla mukana Jokereissa en rahoittajana en hallinnossa enkä millään muullakaan lailla, Harkimo ilmoitti Twitterissä.

.

Liigahankkeelle sympatiaa

Naurava Narri on käynyt Liigan kanssa keskusteluja liigalisenssiprosessista, kartoittanut hallivaihtoehtoja ja koonnut taakseen laajan joukon ihmisiä ja yhteistyökumppaneita.

– Kaikkien käymiemme keskustelujen perusteella on selvää, että Jokereiden liigahankkeelle ja Nauravan Narrin suunnitelmille on vahva tuki. Toivomme vilpittömästi, että Helsingin Jokerit ry:n tuleva yhteistyökumppani edustaa koko Jokerit-perheelle tärkeitä arvoja, on täysin vapaa KHL-ajan rasitteista ja takaa Jokereille perinteitä kunnioittavan ja vakaan tulevaisuuden, summaa osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Säilynoja.

Jokerit pelasi KHL:ssä vuosina 2014–22. Se vetäytyi KHL:stä viime helmikuun lopussa Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan takia.