Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Audi vahvisti huhut: saksalaismerkki liittyy F1-sarjaan vuonna 2026

Saksalainen autovalmistaja Audi vahvisti perjantaina liittyvänsä formula ykkösten MM-sarjaan vuonna 2026. Audi liittyy F1-sarjaan moottorivalmistajana. Saksalaismerkki kertoi vahvistavansa yhteistyötallinsa vuoden loppuun mennessä.

Todennäköisimmin Audi aloittaa yhteistyön Sauberin kanssa, jolla on parhaillaan nimisopimus Alfa Romeon kanssa. Huhulle tuli lisävahvistusta myöhemmin perjantaina, kun Alfa Romeo kertoi, että sen ja Sauberin sopimus päättyy kauteen 2023. Suomen Valtteri Bottas ajaa ensimmäistä kauttaan Ferrarin moottoreita käyttävän Alfa Romeon väreissä.

F1 ottaa käyttöön uudet hybridimoottorit vuonna 2026.

– Formula 1 tarjoaa merkillemme kansainvälisen näyttämön sekä haastavan kehityslaboratorion, Audin puheenjohtaja Markus Duesmann muotoili.

Audi on osa jättiläiskonserni Volkswagenia, joka on tuomassa toisenkin brändinsä F1-sarjaan. F1-varikoilla on huhuttu jo pitkään, että Porsche löisi tulevaisuudessa hynttyyt yhteen Red Bullin kanssa.